El: a Sevilla kiütötte a Standardot, a Marseille emberelőnyben kapott ki

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.09.20. 20:59
null
Sevillkai öröm a Standard ellen (Fotó: sevillafc.es)
Kleinheisler végigjátszotta az Asztana 2–2-es döntetlennel zárult mérkőzését. A sérült Szántó Tamás nélkül nyert 2–0-ra a Rapid Wien.

A H-csoportban Thauvin centerezése után már a 3. percben megszerezte a vezetést Lucas Ocampos a Marseille-nek. Az argentin szélső alig négy méterről lőtt kapásból a jobb alsó sarokba (1–0). Fél óra elteltével feljavult az Eintracht Frankfurt, amely a szünetet követően Lucas Torró révén egyenlített (1–1). Az 59. percben Willemset kiállították a vendégektől. Az utolsó fél órát emberelőnyben játszó Marseille viszont nemhogy a győzelmet nem tudta kiharcolni, hanem a 90. percben született Luka Jovic-találat miatt az egy pontról is lemaradt (1–2)…

A csoport másik mérkőzésén a Lazio az Apollónt fogadta, s Luis Alberto és Ciro Immobile góljával 2–1-re nyert.

Negyvenhárom másodperc. Pontosan ennyi idő kellett a Villarreal–Rangers mérkőzésen a G-csoportban ahhoz, hogy Carlos Bacca 20 méterről eleresztett lövésével megszerezze a vezetést a hazai együttes (1–0).

A második félidőben Scott Arfield egyenlített, majd Gerard Moreno két percen belül ismét visszaszerezte a vezetést a hazaiaknak (2–1). A 76. percben Kyle Lafferty állította be a 2–2-es végeredményt.

A csoport másik mérkőzésén Szántó Tamás sérülés miatt nem léphetett pályára a Szpartak Moszkvát hazai pályán 2–0-ra legyőző Rapid Wienben.

Az I-csoportban nehezen indult be a Besiktas a norvég Sarpsborg ellen, de a szünetben becserélt holland Ryan Babel okos emelésével sikerült megszerezni a vezetést, majd Enzo Roco fejese, és Jeremain Lens közeli lövése után Kristoffer Zachariassen 94. percben esett szépítése beállította a 3–1-es végeredményt. A másik mérkőzésen a belga Genk szintén 2-0-ra verte a Vidi korábbi BL-ellenfelét, a svéd Malmőt.

A J-csoportban a Sevilla 5–1-re elgázolta a belga Standardot, a hazaiaknál Éven Banega és W. Ben Yedder is két-két gólt szerzett. Az FK Krasznodar szintén hárompontos az első kör után, az orosz csapat a török Akhisarspor vendégeként győzött 1–0-ra.

A K-csoport Dinamo Kijev–Asztana mérkőzésén Kádár Tamás és Kleinheisler László is végig a pályán volt. A vendégek egy nagy potya góllal a ráadásig vesztésre álltak, azonban Roman Murtazajev a 95. percben közeli fejes góllal 2–2-re mentette a mérkőzést.. A Rennes hazai pályán a 91. percig döntetlenre állt a cseh Jabloneccel, majd tizenegyesből szerzett góllal sikerült kiharcolnia a 2–1-es győzelmet.

LABDARÚGÓ EURÓPA-LIGA
G-CSOPORT

Villarreal (spanyol)–Rangers (skót) 2–2
(Bacca 1., Gerard Moreno 69., ill. Arfield 67., K. Lafferty 76.)

Rapid Wien (osztrák)–Szpartak Moszkva (orosz) 2–0 (Tyimofejev 50. – öngól, T. Murg 68.)

H-CSOPORT
Marseille (francia)–Eintracht Frankfurt (német) 1–2 (Ocampos 3., ill. Lucas Torró 52., L. Jovic 90.)
Lazio (olasz)–Apollon (ciprusi) 2–1
(Luis Alberto 14., Immobile 84. – 11-esből, ill. E. Zelaya 88.)

I-CSOPORT
Besiktas (török)–Sarpsborg (norvég) 3–1 (Babel 51., Roco 69., Lens 82., ill. Zachariassen 94.)
Genk (belga)–Malmö (svéd) 2–0 (Trossard 37., Samatta 71.)

J-CSOPORT
Sevilla (spanyol)–Standard Liege (belga) 5–1 (Banega 8., 74. – a másodikat 11-esből, F. Vázquez 41., Ben Yedder 49., 70., ill. Djenepo 39.)
Akhisarspor (török)–FK Krasznodar (orosz) 0–1 (Claesson 26.)

K-CSOPORT
Rennes (francia)–Jablonec (cseh) 2–1 (Sarr 31., Ben Arfa 91. – 11-esből, ill. Trávník 54.)
Dinamo Kijev (ukrán)–Asztana (kazah) 2–2 (Cigankov 11., Harmas 45., ill. Anicic 21., Murtazajev 95.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik