A játékvezetőt is eltalálták a román szurkolók

 

Mint ismert, a találkozó 119. percében a játékosok közötti csetepaté csillapítása közben egy hanggránát landolt az intézkedő játékvezető mögött jó másfél méterrel, majd miután az felrobbant, még egy öngyújtónak látszó tárggyal is megdobták a bírót, Arnold Huntert. A játékvezető az orvosi ápolás után talpra állt, de nem tudta folytatni, rosszul érezte magát, így a negyedik játékvezető, Jamie Robert Robinson lépett a helyére. Miután az illetékesek a mérkőzés folytatása mellett döntöttek, a Craiova tizenegyesekkel kiharcolta a továbbjutást. 

 
Kizárás? Pénzbüntetés? Mit érhet el a Honvéd az Európa-liga-meccs megóvásával?

A Gazeta Sporturilornak a csendőrség egyik szóvivője nyilatkozott: „Két férfit azonosítottunk, akik petárdát és egyéb tárgyakat dobtak be, ők 1500 lej (nagyjából 100 ezer forint) pénzbüntetésben részesültek. További szankcióként egy évre minden sportrendezvényről kitiltották őket.”

A román sportnapilap az UEFA ügyeire általában jó rálátással bíró svájci Blickre hivatkozva arról is ír, hogy a Craiova valószínűleg nem ússza meg pénzbüntetéssel, miután a szurkolók a játékvezetőnek is sérülést okoztak. Azt ugyanakkor nem fejti ki a lap, pontosan mi lehet a súlyosabb büntetés. 

A DigiSport szerint az UEFA illetékesei már közölték, vizsgálatot indítanak, arról azonban nincs információ, mikor születhet döntés. Utóbbi azért sem mindegy, mert a jelenlegi állás szerint a Craiova jövő héten már a görög AEK Athént fogadja a selejtező harmadik fordulójában.