El: a rasszizmus ellen küzdő szervezet gratulált a Fradinak

Vágólapra másolva!
2018.07.17. 14:58
A FARE (Football Against Racism in Europe – Futball a Rasszizmus Ellen Európában) szervezet kedden Twitter-üzenetben gratulált a Ferencváros labdarúgócsapatának a Maccabi Tel-Aviv elleni múlt heti Európa-liga-selejtező (1–1) példás lebonyolításáért.

A rasszizmus ellen küzdő szervezet szerint példás volt, ahogyan a Ferencváros felkészítette szurkolóit az izraeli csapat elleni mérkőzésre – a biztatás „csodálatos” volt –, és elismerését fejezte ki azért, hogy a Mazsihisszel közösen megemlékezett a klub mártírhalált halt korábbi játékosáról-edzőjéről, Tóth-Potya Istvánról.megemlékezett a klub mártírhalált halt korábbi játékosáról-edzőjéről, Tóth-Potya Istvánról.

 



 

Mint ismert, 2015-ben ez a szervezet, a FARE rögzítette és jelentette azokat a lelátói incidenseket, amelyek a Magyarország–Románia Eb-selejtezőn történtek, és amelyek miatt az UEFA első fokon zárt kapussá minősítette az az évi, őszi Magyarország–Feröer selejtezőt. Végül ezt a meccset nem kellett ugyanúgy nézők miatt megrendezni, mint a hasonló feljelentés következtében valóban üres lelátók előtt sorra kerülő 2013-as vb-selejtezőt Románia ellen, a 2012-es magyar–izraeli felkészülési találkozón tapasztalt visszásságok nyomán.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik