El: Platini is láthatta, a Manchester United a jobb

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.02.22. 19:56
null
A Saint-Étienne szurkolói kitettek magukért, de csapatukon ez sem segített (Fotó: AFP)
A Manchester United 1–0-ra nyert a Saint-Étienne otthonában, így kettős győzelemmel jutott a labdarúgó Európa-liga nyolcaddöntőjébe.


A hazai pályán aratott 3–0-s győzelem után nyugodtan utazhattak Franciaországba a manchesteriek. José Mourinho a Romero – Young, Bailly, Smalling, Blind – Fellaini, Carrick, P. Pogba – Mata, Ibrahimovic, Mhitarjan kezdő tizenegynek szavazott bizalmat.

A 16. percben Juan Mata bal oldali beadására középen érkező Henrih Mhitarjan a kapuba terelte a labdát, ezzel a Saint-Étienne amúgy is mérsékelt továbbjutási esélyei gyakorlatilag a nullára csökkentek.

Az örmény csatár öröme nem sokáig lehetett teljes, mivel kicsivel később combsérülés miatt le kellett cserélni.

Michel Platini is ott volt a stadionban, de nem tudta kiszurkolni korábbi csapata egyenlítő gólját, az MU kettős győzelemmel lépett tovább.

A Schalke a Manchester Unitednél is jobb helyzetben volt, hiszen hazai pályán várhatta 3–0-s előnnyel a visszavágót. A német együttes sem került bajba, bár otthon már nem tudta megverni a PAOK-ot.

Az FK Krasznodar a hazai környezetben aratott 1–0-s sikere után a Fenerbahce otthonában hamar megszerezte a vezetést, így ezután már minimum három gólra lett volna szüksége a török gárdának. Nemhogy három, kettő sem sikerült az isztambuliaknak, az 1–1-es döntetlen után a vendégek örülhettek, köztük a volt ferencvárosi Cristian Ramírez, aki végig a pályán volt.

EURÓPA-LIGA
A 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT, VISSZAVÁGÓK

Saint-Étienne (francia)–Manchester United (angol) 0–1 (Mhitarjan 16.)
Továbbjutott: a Manchester United, kettős győzelemmel, 4–0-val

Schalke 04 (német)–PAOK (görög) 1–1 (Schöpf 23., ill. Nasztaszics 25. – öngól)
Továbbjutott:
a Schalke, 4–1-gyel

Fenerbahce (török)–FK Krasznodar (orosz) 1–1
(Skrtel 41., ill. Szmolov 7.)
Továbbjutott:
a Krasznodar, 2–1-gyel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik