Juhász Roland szerint a budapesti meccsen is hasonló eredményt kell elérni (Fotó: Szabó Miklós)

 

 
Nikolics: Taktikai szempontból tökéletes meccset játszottunk
Amatőr módon önmagát verte meg a PAOK – lapszemle 
2004 óta nem láttunk olyan bravúrt, mint amit a Vidi bemutatott

„Sokat készültünk erre a mérkőzésre, az edző által eltervezett játékot sikerült maximálisan megvalósítani – mondta Juhász Roland a molvidi.hu-nak. – Örülök a csapat mentalitásának, főleg az első gól utáni szituációt kiemelve – ma nem ismertünk elveszett labdát. Mindenki az utolsó pillanatig küzdött, de ilyen szinten ez az alap.”

„Az első meccset leszámítva már Londonban is teljesen más csapat volt, a mai nap már eredményesség is párosult a játékkal. Nagyon fontos győzelmet arattunk, és azt külön kiemelném, ismét bizonyítottuk, hogy milyen egységesek vagyunk, és csapatként milyen jól funkcionálunk. Az volt a célunk, hogy nyílttá tegyük a csoportot, szerencsére ezt sikerült megvalósítani, de helyén kell kezelni a sikert, hiszen csak az első kör ment le.”

„Az első meccs kicsit tanulópénz volt, nem azt a játékot láthatták tőlünk, amit megszoktak az emberek: zárt védekezésből kontrák, gyors megindulások, vagy akár a rögzített szituációk utáni eredményesség. Az előző két meccsen már inkább ez jellemezte a csapatot, most már mi is tudjuk, hogy mire számíthatunk, és hogy mit kell valójában felvonultatnunk a pályára, ha sikeresek szeretnénk lenni. A mai győzelem akkor ér igazán valamit, ha két hét múlva, a »visszavágón« is jó eredményt tudunk elérni.”

Kovácsik Ádám elsősorban abban látta a Vidi sikerének kulcsát, hogy nem hagyták kibontakozni a görögöket.

„Sikerült megfojtanunk a PAOK kombinatív játékát, ma annyira nem jött nekik össze, de ez főképp a mi érdemünk. Jól fel voltunk készítve, ezt a pályán is sikerült megmutatni, nekem nem is volt sok dolgom. Lezártuk a területeket, jól mozgott a csapat, sőt, benne volt, hogy három–nullára nyerünk, de ne legyünk telhetetlenek, minden helyzetünkből nem tudunk gólt szerezni.”

„Marko Nikolics azt mondta a mai összecsapás előtt, hogy a két meccsen négy pontot kellene szerezni ahhoz, hogy újra partiban legyünk, ebből most sikerült hármat. Jelenleg három hárompontos csapat van, bármi megtörténhet. Bravúrt kell hozni, hazai pályán pedig amit lehet, azt megnyerni.”

EURÓPA-LIGA
CSOPORTKÖR, 3. FORDULÓ
L-CSOPORT
PAOK (görög)–Mol Vidi FC 0–2 (0–2)
Szaloniki,
Tumba Stadion. Vezette: Jevhen Aranovszkij (ukrán)
PAOK: Paszhalakisz – Léo Matos, F. Varela, Crespo, Tosca – Sahov (Prijovics, 52.), Canas – Limniosz (Varda, a szünetben), Pelkasz, el-Kadduri – Karelisz (Biseswar, 66.). Vezetőedző: Razvan Lucescu
Vidi: Kovácsik – Fiola, Juhász R., Vinícius, Stopira – Nego, A. Hadzic, Pátkai – Milanov (Nikolov, 79.), Huszti (Kovács I., 73.) – M. Scsepovics (Hodzic, 65.). Vezetőedző: Marko Nikolics
Gólszerző: Huszti (12.), Stopira (45.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

AZ L-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Chelsea 3 3
5–1 +4 9
2. PAOK 3 1 2 4–4   0 3
3. MOL VIDI FC 3 1 2 2–3 –1 3
4. BATE Boriszov 3 1 2 4–7 –3 3