El: a Frankfurt meghívta Détárit, ő bízik a Chelsea kiejtésében

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.05.08. 12:09
null
Détári Lajos a frankfurti sajtóértekezleten (Fotó: www.eintracht.de)
Détári Lajos bízik abban, hogy az Eintracht Frankfurt megoldja a Chelsea elleni, hihetetlenül nehéznek ígérkező feladatot és bejut a labdarúgó Európa-liga fináléjába – írja az elődöntő csütörtöki londoni visszavágójára készülő német klub hivatalos honlapja, amelyen interjú jelent meg a csapat korábbi magyar klasszisával.

 

„Remek meccs volt egy fantasztikus hangulatú arénában, és azt hiszem, mindenki elégedett lehetett az eredménnyel – mondta Détári Lajos a párharc 1–1-re végződő első mérkőzéséről, amelyet a helyszínen tekintett meg a Frankfurt meghívottjaként. – Természetesen mindannyian azt szerettük volna, hogy a Frankfurt legyőzze a Chelsea-t, de hát tudjuk, hogy egy nagyszerű játékosokkal teletűzdelt angol csapat volt az ellenfél. Szóval nem rossz eredmény az egy–egy. Lenyűgöző volt, hogy húsz perccel a lefújás után még mindig énekeltek a szurkolók a stadionban. Fantasztikus!”

Détári Lajos az 1987–1988-as idényben volt az Eintracht játékosa, a csapat az ő góljával nyerte meg az 1988-as Német Kupa-döntőt. Az akkori emlékek még elevenen élnek a frankfurti drukkerekben: a cikk szerint ezúttal is annyi autogramot és közös fotót kértek tőle, hogy Détári majdnem lekéste a Chelsea-meccs kezdőrúgását.

„Ezek természetesen nagyon kellemes élmények” – reagált Détári, aki arról is beszélt, hogy saját futballiskola megnyitásán dolgozik Budapesten, és reményei szerint megvalósul valamiféle együttműködés az Eintrachttal.

A Bild is megszólaltatta Détárit, abban az interjúban a Chelsea elleni csata esélyeiről is szó esett:

„A Chelsea más kávéház. Az Eintracht az első meccsből kihozta a maximumot, de persze a nemzetközi porondon előfordulnak nagy meglepetések. Miért ne lehetne ez a következő? A Frankfurt építhet a gyors csatáraira, az egy–egyes első meccs után benne van a pakliban a hosszabbítás, a tizenegyesek, ahol aztán tényleg bármi megtörténhet. Bízom abban is, hogy a Bundesligában meglesz a negyedik hely, és ősszel jöhet a Bajnokok Ligája!”

A német lap arról is faggatta honfitársunkat, szerinte megdönti-e a klubrekordját az Eintracht mai csillaga, a Real Madriddal is hírbe hozott Luka Jovics (Détárit 1988-ban 16 millió márkáért adta el a Frankfurt a görög Olympiakosz Pireusznak, a német klubnál ezt máig rekordként tartják számon).

„Igen, könnyedén megdöntheti a csúcsomat. De csupán huszonegy éves, és azt tanácsolnám neki, hogy maradjon még egy évet a Bundesligában, utána is lesz ideje megmutatni máshol, mire képes.”

EURÓPA-LIGA
ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ – CSÜTÖRTÖK
21.00:
Valencia (spanyol)–Arsenal (angol) (Tv: Digi Sport1)– élőben az NSO-n!
21.00:
Chelsea (angol)–Eintracht Frankfurt (német) (Tv: Sport1)– élőben az NSO-n!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik