El: Megalázott CSZKA; szégyenletes kudarc; remekül cserélő Rebrov – lapszemle

T. I.T. I.
Vágólapra másolva!
2019.10.25. 09:02
null
Varga Roland remek cserének bizonyult (Fotó: Szabó Miklós)
Az orosz újságok a moszkvaiak pocsék helyzetkihasználását és a rutinos kapust, Igor Akinfejevet hibáztatják a CSZKA Moszkva Ferencvárostól elszenvedett vereségéért. Több lap is kiemeli, az orosz klubok e heti kudarcainak komoly következménye lehet a 2021–2022-es európai kupaidényre nézve; miközben szinte biztosra veszik, a CSZKA számára a csoportkör jelenti a végállomást az Európa-liga jelenlegi kiírásában.


„A CSZKA-t ismét megalázták Európában. A Ferencváros elleni vereség – amelynek az erdélyi Kolozsvárral a legkisebb a koefficiense az Európa-liga csoportkörében – szégyen. Horrorisztikus este volt, amit csak kicsit tesz fényesebbé a Krasznodar 2–0-s sikere a Trabzonspor ellen Törökországban. De csak egy kicsit”
– írja a sport-express.ru (Szport-Ekszpressz).

„Az Európa-liga csoportkörének harmadik fordulójában a CSZKA saját pályáján, több gólhelyzettel 1–0-s vereséget szenvedett a magyar Ferencvárostól. Így pont nélkül áll, s a klub szinte minden esélyét elvesztette az egyenes kieséses szakaszra – holott a sorsoláskor úgy tűnt, legrosszabb esetben is a második helyre számíthat” – olvasható a kommersant.ru-n (Kommerszant).

A sport24.ru (Szport) szerint a Ferencváros nem volt különösebben taktikus ellenfél, de Tokmac Nguen sebessége így is komoly problémát jelentett a moszkvai védőknek. A vereséget a csapat rutinos kapusának, Igor Akinfejevnek a nyakába varrják. „Meccsről meccsre látszik, Akinfejev egyre kevésbé hiányozna a kapuból” – írja a sportportál.

Az egyik legnagyobb napilap, a Izvesztyija egyetlen bekezdéssel tudja le a katonaklub vereségét: tényszerűen közli az eredményt, s megjegyzi, a kudarcnak hosszú távon is súlyos következményei lehetnek az orosz labdarúgásra, az eddigi eredmények miatt ugyanis az UEFA együtthatóknál Portugália megelőzte Oroszországot – előbbi jelen állás szerint hat, utóbbi öt csapatot indíthatna az európai kupákban a 2021–2022-es évadban.

„0–1 – a játék képének nem feltétlen megfelelő eredmény, de a CSZKA csak magát hibáztathatja. Rengeteg helyzetet puskázott el, míg a Ferencváros a kevésből is ki tudott használni egyet. A hadsereg férfiai alighanem eltemethetik a továbbjutással kapcsolatos minden reményüket” – fogalmaz a Komszomolszkaja Pravda.

„A CSZKA kudarcot vallott Európában. Habár az elmúlt évek leggyengébb csoportjába került, nem úgy néz ki, hogy képes lenne megnyerni azt – sőt, az első három meccsét mind elbukta. Az még rendben van, hogy a spanyol Espanyol győzni tudott, még ha a bajnokságában gyengélkedik is, de a bulgáriai, Ludogorec elleni szégyenletes vereség után most itt az újabb kudarc, a dicsőséges múltú, ám napjainkban már jóval szerényebb Ferencváros tudta legyőzni a CSZKA-t hazai pályán. Ez már több a soknál” – kezdi a meccsről szóló beszámolóját a Moszkovszkij Komszomolec sportrovata, amely aztán felteszi a kérdést, „ki a bűnös?”, és hosszasan elemzi az orosz(országi) játékosok kapu előtti dekoncentráltságának lehetséges okait, valamint fizikai hiányosságaikat.

„Hiába próbált cserékkel frissíteni a CSZKA, ez a mérkőzés hajrájában nem jött be. Épp ellenkezőleg, Rebrov nyúlt remekül a csapatához, beküldve Isaelt és Varga Rolandot, ők kulcsszerepet játszottak a győztes gól megszerzésében. Ez az európai kupahét az orosz klubok számára rendkívül rossz irányt vett, sem a Lokomotiv, sem a Zenit, sem a CSZKA nem tudott pontokat szerezni. A katonacsapatnak három forduló után nulla pontja van, a továbbjutás már csak elméleti esélynek tűnik, különösképpen azért, mert a hátralévő három mérkőzéséből kettőt idegenben játszik” – összegez a Szovetszkij Szport.

A Nemzeti Sportot Moszkvából tudósította: Borbola Bence (szöveg), Szabó Miklós (fotó)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

EURÓPA-LIGA
CSOPORTKÖR,3. FORDULÓ
H-CSOPORT
CSZKA Moszkva (orosz)–Ferencváros 0–1 (0–0)
Moszkva, CSZKA Aréna, 20 000 néző. Vezette: Pavel Orel (Petr Blazej, Jirí Kríz) – csehek
CSZKA: Akinfejev – Karpov, Gyivejev, Magnússon – M. Fernandes, Vlasic, Ahmetov (Lucas Santos, 75.), Obljakov, Kucsajev (Bistrovic, 61.) – Csalov, Sigurdsson (Bijol, 80.). Vezetőedző: Viktar Hancsarenka
Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics G., Botka, Blazic, Civic – Ihnatenko, Haratin, Sigér – Zubkov (Dvali, 89.), Nguen (Varga R., 84.) – Boli (Isael, 72.). Vezetőedző: Szerhij Rebrov
Gólszerző: Varga R. (86.)

A csoport másik mérkőzésén
Ludogorec (bolgár)–Espanyol (spanyol) 0–1 (Víctor Campuzano 13.)

A H-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Espanyol 3 2 1
4–1 +3 7
2. Ludogorec 3 2 1 8–2 +6 6
3. FERENCVÁROS 3 1 1 1 2–4 –2 4
4. CSZKA Moszkva 3 3 1–8 –7 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik