El: a Craiova talált egy szabályt arra, hogy beengedhet nézőket

MTI/NSO/K. Zs.MTI/NSO/K. Zs.
Vágólapra másolva!
2019.08.06. 17:08
null
A craiovai stadion (Fotó: AFP)
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) által elrendelt zárt kapus mérkőzésrendezés ellenére közönséget toboroz az Universitatea Craiova az AEK Athén elleni csütörtöki El-selejtezőre – közölte kedden a Mediafax hírügynökség.

 

A híradás szerint az Universitatea Craiova az UEFA 2019-es fegyelmi szabályzatának arra a rendelkezésére (X. paragrafus, 73. cikkely, h pont – amely pont a szabályzat 2017-es kiadásában még nem szerepelt)) hivatkozva látott neki a nézők toborzásának, hogy a zárt kapus mérkőzések nézőterén „megfelelő felügyelet mellett” ott ülhetnek futballiskolák és -akadémiák 14 év alatti növendékei, akik számára ingyenes belépést kell biztosítani. Ennek megfelelően az egész régióban elkezdődött a 14 év alatti nézők és kísérőik toborzása, akiktől azt várják, hogy biztassák majd a csapatot.

Amint a Mediafax hírügynökség megemlítette: Romániában a bukaresti Rapid, Törökországban pedig az isztambuli Fenerbahce nemzetközi mérkőzésén fordult már elő, hogy gyermekek és nők népesítették be a lelátókat olyan mérkőzésen, amelyet az UEFA által kirótt büntetés miatt nézők nélkül kellett lejátszani. Az UEFA szabályzata szerint többek között a vendégcsapat 200 szurkolóját is be kell engedni a lelátókra.

Rendelkezés a zárt kapus mérkőzésekre beengedhető személyekről
Rendelkezés a zárt kapus mérkőzésekre beengedhető személyekről

 

Az UEFA a múlt csütörtöki Craiova–Budapest Honvéd mérkőzésen történt rendbontás miatt büntette meg a román klubot azzal, hogy a következő három nemzetközi mérkőzését zárt kapuk mögött kell lejátszania – ebből a harmadiknak a végrehajtását két évre felfüggesztette –, és 60 ezer eurót kell fizetnie.

A kispesti együttes tizenegyespárbajban bukta el az El-selejtezős párharcot. A craiovai mérkőzés 120. percében, miközben a játékosok egymással „kakaskodtak”, a játékvezető közvetlen közelében felrobbant egy pályára bedobott hanggránát. Emiatt több mint fél órát állt a játék, a tizenegyeseket pedig a negyedik játékvezető felügyelete mellett végezték el a játékosok.

Mint beszámoltunk róla, Mendelényi Dániel, a Bp. Honvéd tulajdonosa kijelentette, a végsőkig küzdenek az igazukért, s az Európai Labdarúgó-szövetségtől az óvásukra kapott választ cinikusnak és ellentmondásosnak tartja. Kun Gábor, a csapat ügyvezetője megerősítette a korábbi hírt: fellebbeznek, és személyes meghallgatást kérnek az UEFA-tól.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik