El: a Lyonnak a vereség is belefért az AS Roma ellen

2017.03.16. 20:54
null
Anthony Lopes nagy védése is kellett a Lyon továbbjutásához (Fotó: AFP)
A labdarúgó Európa-liga nyolcaddöntőjében a Besiktas hazai pályán 4–1-re nyert az Olympiakosz ellen, így könnyedén lépett a következő körbe. A Genk hozta a kötelező továbbjutást a belga házi rangadón a Gent ellen. A Celta Vigo a hazai siker után idegenben is legyőzte az FK Krasznodart, és ott van a legjobb nyolc között. A Lyon a Rómában elszenvedett veresége ellenére is ott van a negyeddöntőben, míg a Schalke idegenben szerzett több góljának köszönhetően ejtette ki a Mönchengladbachot. Az Ajax az FC Köbenhavn ellen fordította meg a párharcot hazai pályán, az Anderlecht pedig kettős győzelemmel jutott be a legjobb nyolc közé.

 

Az odavágóhoz hasonlóan ismét Mouctar Diakhaby fejes góljával szerzett vezetést a Lyon a Roma ellen, ám a hazai pályán játszó rómaiak egy perccel később Kevin Strootman révén egyenlítettek.

A LEGJOBB NYOLC MEZŐNYE
Besiktas (török), Genk (belga), Celta Vigo (spanyol), Lyon (francia), Anderlecht (belga), Ajax (holland), Schalke (német), Manchester United (angol)

A Kassai Viktor által vezetett meccs második félidejében a lyoni Lucas Tousart ugyan saját kapujába pattant a labda (2–1), ez még belefért a franciáknak, és miután a magyar bíró – egy meglehetősen kérdéses – les címén érvénytelenített egy hazai találatot, a lyoniak 5–4-es összesítéssel biztosították helyüket a következő körben.

A Borussia Mönchengladbach az idegenbeli 1–1 után kedvező helyzetből várta a visszavágót a Schalke ellen, a mérkőzés pedig nem is alakulhatott volna jobban a hazaiak számára: Andreas Christensen szerencsés, majd Mahmoud Dahoud bombagóljával 2–0-ról várták a második félidőt.

Azt a második negyvenöt percet, melyben Leon Goretzka szintén szerencsésnek mondható góljával szépített, majd Nabil Bentaleb büntetőből szerzett találatával egalizált a Schalke, így a 2–2-es végeredménnyel, több idegenben szerzett góljának köszönhetően a gelsenkircheniek jutottak tovább.

Az Ajax az idegenbeli vereség után hazai pályán már jobban kezdett az FC Köbenhavn ellen, ennek eredményeképpen pedig kétgólos előnyre tett szert az első félidőben. A hollandoknak ezt sikerült megtartaniuk a második játékrészben (2–0), így megfordították a párharcot, és 3–2-es összesítéssel továbbjutottak.

Az Anderlecht az idegenbeli győzelem után hazai pályán is 1–0-ra legyűrte az APOEL-t, 2–0-s összesítéssel pedig bejutott a legjobb nyolc közé. A találkozó egyetlen gólját Frank Acheampong jegyezte.

Ryan Babellel (49) nem bírtak a görögök (Fotó: AFP)
Ryan Babellel (49) nem bírtak a görögök (Fotó: AFP)

 

Pokoli hangulatban kezdődött a Besiktas és az Olympiakosz párharcának törökországi visszavágója, a szurkolók által teremtett atmoszféra pedig a csapatokra is átragadt: az első félidő fele sem telt el Vincent Aboubakar és Ryan Babel góljával máris két góllal vezettek a hazaiak. A folytatásban szépítettek a görögök, sőt a hajrában Aboubakart a játékvezető kiállította, miután megfejelte az ellenfelét.

Hiába az emberelőny, az Olympiakosz nem tudott újra betalálni, nem úgy, mint a törökök, akik a hajrában a holland Babel második góljával, valamint Cenk Tosun találatával eldöntötték a meccset (4–1), így a Besiktas 5–2-es összesítéssel lépett túl ellenfelén.

Az FK Krasznodar Cristian Ramírez nélkül lépett pályára – téli szerződtetése óta először nem kapott szerepet az ecuadori hátvéd, miután megsérült a bemelegítés folyamán –, a Celta Vigo ellen pedig sokáig élt is a remény a fordításra, a második félidőben azonban sebességet váltottak a spanyolok, kétszer is betaláltak (0–2), így kettős győzelemmel, 4–1-es összesítéssel bejutottak a legjobb nyolc közé.

A Genk idegenbeli 5–2-es sikere után már csak formalitás volt a visszavágó a belga házi rangadón a Gent ellen. Sokáig úgy tűnt, hazai pályán is nyernek a genkiek, ám a vendégek a hajrában egyenlítettek, ez azonban csak szépségtapasznak bizonyult (1–1)a Genk 6–3-as összesítéssel továbbjutott a negyeddöntőbe.

A Manchester United–FK Rosztov összecsapásról ide kattintva olvashat bővebben!

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) pénteken 13.00-tól Nyonban sorsolja ki az Európa-liga negyeddöntőjének párosítását (Tv: DIGI Sport1, Eurosport1). Az első mérkőzéseket 2017. április 13-án, míg a visszavágókat április 20-án rendezik meg. Egy nappal később, április 21-én az elődöntő párosításait sorsolják ki az UEFA svájci központjában.

EURÓPA-LIGA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓK
Besiktas (török)–Olympiakosz (görög) 4–1 (Aboubakar 10., Babel 22., 75., Cenk Tosun 84., ill. T. Elyounoussi 31.)
Továbbjutott: a Besiktas, 5–2-es összesítéssel
Genk (belga)–Gent (belga) 1–1 (Castagne 20., ill. Verstraete 84.)
Továbbjutott: a Genk, 6–3-as összesítéssel
FK Krasznodar (orosz)–Celta Vigo (spanyol) 0–2 (Mallo 52., Aspas 80.)
Továbbjutott: a Celta Vigo, kettős győzelemmel, 4–1-es összesítéssel
Ajax (holland)–FC Köbenhavn (dán) 2–0 (B. Traoré 23., Dolberg 45+3. – 11-esből)
Továbbjutott: az Ajax, 3–2-es összesítéssel
Manchester United (angol)–FK Rosztov (orosz) 1–0 (Mata 71.)
Továbbjutott: a Manchester United, 2–1-es összesítéssel
Anderlecht (belga)–APOEL (ciprusi) 1–0 (Acheampong 65.)
Továbbjutott: az Anderlecht, kettős győzelemmel, 2–0-s összesítéssel
Mönchengladbach (német)–Schalke (német) 2–2 (Christensen 26., Dahoud 45+2., ill. Goretzka 54., Bentaleb 68. – 11-esből)
Továbbjutott: a Schalke, 3–3-mal, idegenben szerzett több góllal
Roma (olasz)–Lyon (francia) 2–1 (Strootman 17., Tousart 60. – öngól, ill. Diakhaby 16.)
Továbbjutott: a Lyon, 5–4-es összesítéssel

Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek