Arsenal-veréssel búcsúztatta 1954-es legendáját a Köln

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.23. 18:56
null
A mérkőzés előtt a (nyugat)németek 1954-es világbajnokára, a kölni klublegenda Hans Schäferre emlékeztek (Fotó: AFP)
Az 1. FC Köln hazai pályán 1–0-ra legyőzte az Arsenalt a labdarúgó Európa-ligában. A H-csoport másik mérkőzésén a BATE Boriszovban 0–0-ra végzett a Crvena zvezdával. Az Arsenal megnyerte a csoportot, a másik három csapat mindegyikének van még esélye a továbbjutásra – bár az alighanem a Crvena zvezda–Köln találkozón dől majd el.

 

LABDARÚGÓ EURÓPA-LIGA
CSOPORTKÖR, 5. FORDULÓ
H-CSOPORT
1. FC Köln (német)–Arsenal (angol) 1–0 (Guirassy 62. – 11-esből)

A CSOPORT MÁSIK MÉRKŐZÉSÉN
BATE (fehérorosz)–Crvena zvezda (szerb) 0–0

A rettenetes őszi szezont már majdnem maga mögött tudó 1. FC Köln meglehetősen viharverten fogadta az Arsenalt: a „kecskések” csak három meccset nyertek meg eddig az idényben, a Bundesligában egyet sem, nem csoda, hogy nem duzzadtak az önbizalomtól. A már továbbjutó Arsenal pedig nem hajszolta túlzottan a gólt, bár irányított – az első félidő nagy része enyhe vendégfölényt és kevés helyzetet hozott.

A kevés lehetőségből a londoniaknak volt több: a hazaiak egy szép Jhon Córdoba-lövést jegyezhettek fel (David Ospina hárított), a vendégek viszont kapufáig is eljutottak, a tizenhatosra betörő Francis Coquelin döngette meg a rövid saroknál a kapufát. A kölnieknek – akik az egész ősszel sérüléshullámmal küzdenek – újabb veszteséget kellett elkönyvelniük, Dominic Maroh 37 perc elteltével nem tudta folytatni a játékot. Pont ez hiányzott Peter Stöger csapatának…

Sehrou Guirassy tizenegyesgólját ünnepli (Fotó: AFP)
Sehrou Guirassy tizenegyesgólját ünnepli (Fotó: AFP)

A folytatás pontosan olyan játékot hozott, mint az első félidő, egészen addig, míg Sehrou Guirassy a 61. percben meg nem indult a bal oldalon. A támadó Milos Jojiccsal kényszerítőzött, nagyot esett Mathieu Debuchy szorításában, a játékvezető pedig büntetőt ítélt – Guirassy kíméletlenül be is lőtte a tizenegyest, megszerezve a vezetést a Kölnnek (1–0).

Az Arsenal gyors helyzetekkel válaszolt, a hazaiak kapusának, Timo Hornnak pár perc alatt többször kellett közbeavatkoznia, mint korábban az egész mérkőzésen. A nekibuzdulás hamar alábbhagyott, a helyzeteket meddő mezőnyfölényre „konvertálta” Arsene Wenger csapata, a Köln sokáig tulajdonképpen megerőltetés nélkül megőrizte előnyét – így továbbjutási esélyeit. A „kecskéseknek” a végén még kicsit izgulniuk kellett Reiss Nelson szép és ügyes szólójánál, valamint Jack Wilshere átlövésénél, ám Horn mindkét alkalommal védeni tudott, a Köln 1–0-ra győzött.

A csoport másik mérkőzésén a BATE Boriszov és a Crvena zvezda gól nélküli döntetlenre végzett egymással, így a második helyre még mindketten odaérhetnek a Kölnnel együtt.


A H-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Arsenal 5 3 1 1 8–4 +4 10
2. Crvena zvezda 5 1 3 1 2–2 0 6
3. 1. FC Köln 5 2 0 3 7–7 0 6
4. BATE Boriszov 5 1 2 2 6–10 –4 5
A többi 19 órás mérkőzésekről itt olvashat bővebben!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik