Durrr! – Bodnár Zalán jegyzete

BODNÁR ZALÁNBODNÁR ZALÁN
Vágólapra másolva!
2019.11.08. 23:19

Amikor az ellenfél, a CSZKA Moszkva vezetőedzője és az MLSZ elnöke egyszerre magasztalja a ferencvárosi szurkolókat, az is könnyen el tudja képzelni, milyen varázslatos hangulat uralkodhatott csütörtök este a Groupama Arénában, aki a stadion környékén sem járt.

„Meg kell még szokniuk a fiatal játékosoknak, hogy olyan stadionban vannak, ahol ilyen atmoszférát teremtenek a hazai szurkolók” – ezt Viktar Hancsarenka, a CSZKA mestere mondta. Csányi Sándor az M4 Sportnak adott interjújában úgy fogalmaz: „Csodálom és örömmel láttam, hogy a Fradi kupameccsein lehetett jó hangulatot teremteni és támogatni a csapatot petárdák és rasszizmus nélkül is. Csak gratulálni tudok a Fradi vezetőségének és szurkolóinak is ahhoz a magatartáshoz, amelyet tanúsítottak.” (Valóban lenyűgöző volt, amit a szurkolók produkáltak, noha annyira azért nem vagyok naiv, hogy ne gondoljam: valahol valaki már gépeli a jelentését arról, hogy a magyarok épp november 7-én az '56-os forradalmat megidéző lyukas nemzeti lobogót megjelenítő élőképpel rukkoltak ki.)

A ferencvárosi szurkolók előtt tehát le a kalappal – de ami legalább ilyen fontos, hogy a zöld-fehérek labdarúgócsapatára sem lehet semmi panaszunk. Négy mérkőzés eltelt, lezajlott az Európa-liga csoportmeccseinek kétharmada, egyre inkább tisztul a kép, és ha mérleget vonni még korai is, azt már elmondhatjuk, hogy eddigi négy csoportmeccse közül csak egy, a Ludogorec elleni hazai találkozó sült el rosszul, a Fradi másik három mérkőzése abszolút vállalható.

A barcelonai pontszerzés, a moszkvai győzelem és a CSZKA elleni itthoni döntetlen azt jelenti, hogy még a továbbjutásra is van reménye a magyar bajnokcsapatnak, amelynek egypontos hátrányt kell ledolgoznia a bolgár együttessel szemben, amellyel ugyan idegenben találkozik még és amelytől idehaza simán kikapott, a nyári selejtezőben viszont oda-vissza megverte, tehát a küldetés egyáltalán nem reménytelen. S bár távol álljon tőlünk, hogy nyomás alá helyezzük a Fradit, hiszen az El-főtáblára jutás is nagy szó, de ilyet azért már láttunk tőlük is korábban, az elmúlt években meg a Debrecentől és a Viditől is. Olyat viszont még sohasem élhettünk meg, hogy egy magyar csapat UEFA-sorozat csoportköréből továbbjusson az egyenes kieséses szakaszba.

Az lenne ám a nagy dobás! Az már tényleg olyat szólna, mint egy hanggránátrobbanás – és még csak nem is büntetnének érte.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik