„Az Atlético Madrid visszatért Európába”

Vágólapra másolva!
2010.05.13. 10:14
null
Quique Sánchez Flores és az Atlético a csúcson (Fotó: Reuters)
Ahogy arról már beszámoltunk, Gera Zoltán és a Fulham nem tudta megtenni az utolsó lépést az Európa-liga-győzelem felé vezető úton, mivel a tegnap esti döntőben hosszabbításban 2–1-es vereséget szenvedett az Atlético Madridtól. A mérkőzés másnapján az angol és a spanyol sajtó egyaránt nagy terjedelemben foglalkozik a fináléval, egyaránt kiemelve a duplázó uruguayi csatár, Diego Forlán szerepét.

Skysports: „Forlán összetörte a fulhami szíveket"

A portál beszámolója szerint a Fulham a hamburgi döntőben is tanúságot tett arról a mentális erőről, amely az egész sorozatban jellemző volt rá. Ezt bizonyítja, hogy az angolok nem roppantak össze az Atlético vezető góljánál, hanem öt percen belül egyenlítettek. A Skysports szerint a Fulham a második félidőben és a hosszabbításban is jobban játszott ellenfelénél, azonban percekkel a hosszabbítás vége előtt érkezett Diego Forlán, és véget vetett a londoniak álmainak.

BBC: „Forlán kései gólja összetörte a Fulham álmát"

A BBC is hangsúlyozza Forlán szerepét, megemlíti, hogy az uruguayi támadó volt az angol klubok végzete ebben a sorozatban: a Fulham elleni finálé előtt a Liverpool elleni elődöntőben is kétszer volt eredményes. A lap szakírója tréfásan megjegyzi, olybá tűnik, hogy Forlán a félresikerült manchesteri évekért akart elégtételt venni az angol együtteseken.

The Times: „A Fulham az utolsó akadályon bukott el"

Az egyik legtekintélyesebb brit lap kiemeli, hogy a Fulhamet csak percek választották el attól, hogy megnyerje 131 éves története első jelentős trófeáját. Abban, hogy ez nem sikerült a londoniaknak, főszerepet játszott Forlán, aki a döntő után köszönetet mondott korábbi edzőjének, Sir Alex Fergusonnak.

„A Manchester Unitedben a világ egyik legjobb csapatában szerepelhettem, de nem igazán ment a játék. Közöltem Sir Alex Fergusonnal, el akarok menni, hogy rendszeresen játszhassak, és nagyon boldog vagyok, hogy elengedett. Nem tudom, hogy az angol drukkerek most másképp tekintenek-e rám" – nyilatkozta az Atlético góljait szerző uruguayi támadó.

Goal.com: Gera volt az egyik legjobb

Az egyik leglátogatottabb, labdarúgással foglalkozó portál egyénenként értékelte a játékosokat a döntő után, és Gera Zoltán 6.5-es osztályzatot kapott a szakíróktól. A magyar légiós csapata egyik legjobbja volt, csak Bobby Zamora és Mark Schwarzer kapott jobb értékelést (7), az Atlético játékosai közül pedig a két csatárt, Sergio Agüerot (7.5) és Diego Forlánt (8) látták jobbnak Geránál.

AS: „Bajnokok!"

„Bajnokok!" – hirdeti hatalmas betűkkel az egyik legtekintélyesebb spanyol sportlap internetes honlapja. Az AS kiemeli, hogy az Atlético tizennégy év óta nem nyert jelentős trófeát, de idén még a dupla is összejöhet a madridiaknak.

A lap megjegyzi, hogy a „matracosok" 48 éve vártak az újabb európai diadalra: 1962-ben a Kupagyőztesek Európa-kupáját nyerte meg az Atlético.

Marca: Az Atlético visszatért Európába

A másik nagy madridi sportlap úgy véli, az Európa-liga-győzelemmel (amely a klub második európai trófeája) az Atlético Madrid ismét elfoglalta helyét az európai topcsapatok között.

A lapnak adott nyilatkozatában Forlán hangsúlyozta, hogy a győzelem után már az újabb cél, a spanyol Király-kupa döntőjének megnyerése lebeg a madridi játékosok szeme előtt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik