Arsenal: „Ez egyszerűen elfogadhatatlan… Tovább kell fejlődnünk”

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2020.02.28. 09:35
null
Vajon látjuk jövőre európai kupaporondon az Arsenalt? (Fotó: arsenal.com)
Mint beszámoltunk róla, az Arsenal csütörtök este hazai pályán 2–1-re kikapott hosszabbítás után az Olympiakosz Pireusztól, így kiesett az Európa-ligából. A mérkőzés után Mikel Arteta, a londoniak menedzsere csalódottan beszélt a fájó vereségről.

 

„Ez most nagyon fájó. Nagy reményeink voltak az Európa-ligával kapcsolatban. Nagyszerű lehetőség volt, hiszen a torna megnyerésével bejutottunk volna a Bajnokok Ligájába” – nyilatkozta Arteta.

A 119. perc legvégén, egy rossz szöglet után Jorgosz Maszurasz a tizenhatoson belülre ívelte a labdát, amelyet Juszef el-Arabi estében a bal alsó sarokba lőtt.

„Sok pozitívumot lehet elmondani a meccsről, rengeteg gólhelyzetet alakítottunk ki, de ha két rögzített helyzetből két ilyen gólt kapunk, akkor azt kell mondanom, magunkat sodortuk bajba – mondta kritikusan a spanyol tréner.

„Leno talán kirúghatta volna a labdát, de akkor is jön egy szituáció, amit le kellett volna védekeznünk. A meccsen belül nem először fordult elő, hogy problémáink voltak a szögletekkel. Ezeket a belőtt labdákat meg kell tanulnunk elhárítani. Az ellenfél támadója hat méterről pofozta a labdát a kapuba. Ez egyszerűen elfogadhatatlan… tovább kell fejlődnünk”– tette hozzá Mikel Arteta.

A kapott gól ellenére is megvolt az Arsenal lehetősége a továbbjutásra, ám a találkozó utolsó percében Pierre-Emerick Aubameyang óriási ziccert puskázott el. A gaboni támadó összetörve nyilatkozott a lefújást követően.

LABDARÚGÓ EURÓPA-LIGA
A NYOLCADDÖNTŐBE JUTÁSÉRT, VISSZAVÁGÓ
Arsenal (angol)–Olympiakosz Pireusz (görög) 1–2 (Aubameyang 113., ill. P. A. Cissé 53., el-Arabi 119.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik