Akikre figyelnie kell a Fradinak: a válogatott kerettag és a rutinos 10-es

Vágólapra másolva!
2011.06.30. 08:04
null
Az Ulisses játékosai felkészültek a Fradi elleni mérkőzésre (Ashot Aruszhanjan/TotalFootball.am)<br />
Kevés bekapott gól és masszív védekezés jellemzi a Ferencváros mai Európa-liga-ellenfelét, az örmény Ulissest. A hazájában átlagosan gazdagnak számító klub vezetőedzője szerint minden adott arra, hogy jó meccset játsszon a két csapat. De mire, illetve kire is kell figyelni az ellenfélnél? Összeállításunkban érdekességeket tudhat meg a zöld-fehérek riválisáról.

Az örmény televízióval vezetői révén jó kapcsolatokat ápoló – volt, hogy minden meccsét adták... – az Ulisses első örmény csapatként jutna tovább európai kupában a Mika MTK elleni bravúrja (1–2, 1–0 az örmények szempontjából) óta.

„MINDEN KÉSZEN ÁLL EGY JÓ MÉRKŐZÉSHEZ”

„A hangulat jó a csapatnál, fejben is felkészültünk a harcra. A pálya jó állapotú, az időjárás is kedvező a meccsre, igyekszünk megmutatni, mit tudunk – minden készen áll egy jó mérkőzéshez. A labda megszerzése és birtoklása lehet a kulcs a jó eredmény eléréséhez, mert láttuk dvd-ken, hogy ellenfelünk fizikálisan erős és jól felkészített. Úgy gondolom, meg tudjuk találni az ellenszerét a Ferencváros játékának, az biztos, hogy nagy lelkesedéssel és akaraterővel fogunk küzdeni" – mondta az NSO-nak Szevada Arzumanjan, az Ulisses vezetőedzője.

A kifejezetten védekező futballt játszó jereváni csapat legnagyobb értéke a kapuban van, az orosz légiós Vlagyimir Malkov – az örmény élvonal legjobbnak tartott kapusa – révén, rajta kívül a válogatott kerettag (de az utolsó szűkítésnél rendre kimaradó) Artak Grigorjan és a rutinos tízes, Artjom Adamjan számít kulcsjátékosnak.


Az Ulisses védelme igen nehezen feltörhető, és ha megszerzi a vezetést, rendkívül defenzív játék várható – a jerevániak még hazai pályán is hajlamosak kivárásra játszani. Nagy gólkülönbségű mérkőzéseik gyakorlatilag nincsenek – négy gólt a csapat legutóbb egy éve szerzett egy találkozón, háromnál többet pedig 2007 nyara óta csak kétszer kapott...

Az örmény mércével átlagosan gazdagnak számító klub – vezetői kapcsolatai révén – elsősorban Grúziából szerződtet légiósokat, illetve afrikai futballistákat (Ngavouka Pato, Samuel Fabrice Zokou). Figyelmeztető jel az FTC számára, hogy az izraeli Bnei Jehuda csak kínkeservesen, 0–0, 1–0-val verte ki az Ulissest a 2010–2011-es Európa-ligából. Igaz, a védelem kulcsembere, a 12-szeres válogatott Valeri Alekszanjan az iráni Sanat Naftba szerződött.

Az Ulisses várhatóan a Malkov – Ugrekelidze, Hahnazarjan, Kraszovszki, Andrikjan – Dzsikia, A. Grigorjan, Bareghamjan, D. Grigorjan – Adamjan – Zokou összeállításban lép pályára az Albert-stadionban.

REMÉLIK, NEM ROMLIK EL A HANGULAT A HAZAÚTRA

„Nagyszerű hangulatban készültünk a meccsre és azt reméljük, ez nem is romlik el a jereváni hazaútig. Úgy érzem, előnyben vagyunk azzal, hogy az első meccset idegenben játsszuk. Mindent ki akarunk játszani magunkból, és a visszavágó stratégiáját a csütörtöki eredménytől tesszük függővé. Pazar múlttal rendelkező ellenféllel játszunk, de szerintem jó eredményt érhetünk el a kontrajátékunkkal" – vélekedett az Ulisses kulcsembere, Artak Grigorjan.


„A múlt a Ferencváros mellett szól, de nem hinném, hogy igazán nagy különbségek lennének játékerőben – gyenge csapatokat már nem nagyon lehet kifogni, csak olyan klub jöhet szembe, amely jó eredményt ért el a hazai színtéren. Véleményem szerint sikeresek lehetünk, de csak akkor, ha nagyon fegyelmezettek és egységesek leszünk a pályán. Ha már csak egy játékos nem nyújt száz százalékot, akkor rettentően nehéz dolgunk lesz" – mondta Arem Bareghamjan.

Az El-mérkőzést csütörtökön 19 órától rendezik meg, a Nemzeti Sport Online élő, szöveges tudósításban követi az összecsapást!

kerdes=Továbbjut-e az El 2. selejtezőkörébe az FTC?|opcio1=Igen|opcio2=Nem|
cikkertekelo_szavazas

Szavazz!

Továbbjut-e az El 2. selejtezőkörébe az FTC?
mceBlockPasteEnd

 

EURÓPA-LIGA
1. SELEJTEZŐKÖR, 1. MÉRKŐZÉS
Ferencváros–Ulisses (örmény)
Albert-stadion, 19. V: Vincic (szlovén)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik