A Liteksz az év meccsére készül az esélyesebb DVSC ellen

Vágólapra másolva!
2010.08.18. 21:19
null
Wilfried Niflor és csapattársai az év meccsére készülnek a DVSC ellen (Fotó: Action Images, archív)
Mint ismeretes, a DVSC holnap az Európa-liga-selejtező rájátszásának első meccsén a bolgár bajnok Liteksz Lovecset fogadja Nyíregyházán. A találkozót megelőző mai sajtótájékoztatón a hazaiak szakvezetője, Herczeg András arról beszélt, hogy a hétvégi Kecskemét elleni siker magabiztossá tette a csapatot. A vendégeket irányító Petko Petkov a Debrecent tartja a párharc esélyesének.

„A labdarúgók lelkének mindenképpen jót tett a Kecskemét ellen elért eredmény és a mutatott játék" – kezdte a Liteksz Lovecs elleni holnapi El-meccset megelőző sajtótájékoztatót a DVSC szakmai igazgatója, Herczeg András.

„Tudjuk, hogy minden mérkőzés más, de azért fontos, hogy megfelelő önbizalommal és magabiztossággal lépjenek pályára holnap, és szerintem pozitívan hatott rájuk a hétvégi siker. Személyesen is próbáltuk a Lovecset megtekinteni, illetve láttunk több felvételt. Egyszer sem játszottak ugyanabban az összetételben, ráadásul nemrégen edzőváltás volt, más felállási formában futballoztak a korábbi szakvezetőnél. Tavaly megtapasztalhattuk, hogy a bolgár futball erős" – idézi a dvsc.hu Herczeg nyilatkozatát. A szakember utalt a csapat tavalyi, Levszki Szófia elleni párharcára is, amikor a DVSC elbúcsúztatta a bolgár bajnokot.

„A Levszki is jó csapat volt, ám a Liteksz tízpontos előnnyel nyerte meg a bajnokságot, ami bizonyítja, hogy komoly játékerőt képvisel. Több válogatott játékos és idegenlégiós van a keretben, de nekünk úgy kell pályára lépnünk, hogy mindenképpen előnyt szerezzünk. Vannak kérdőjelek, mivel néhány játékos, például Bernáth Csaba és Laczkó Zsolt, sérülés miatt nem tudott együtt edzeni a gárdával a szombati bajnoki mérkőzés óta. Szakály Péternek is van egy kis problémája, tehát csak holnap dől el, kikre számíthatok" – tette hozzá a debreceniek szakmai igazgatója.

Ahogy arról már beszámoltunk, a Liteksz Lovecs ma délelőtt érkezett meg Debrecenbe, ami után a bolgár csapat vezetőedzője, Petko Petkov nyilatkozott a debreceniek hivatalos honlapjának.

„Ismerjük az ellenfelünket, jó csapatnak tartjuk, nem véletlenül jutott be egy éve a Bajnokok Ligája csoportkörébe" – mondta Petko Petkov, aki nemrég még a Liteksz ifjúsági csapatánál dolgozott, ám a bolgár bajnok BL-búcsúja Angel Cservankov vezetőedző állásába került, ezután vette át ő a csapat irányítását.

„Láttuk a DVSC Levszki elleni meccsét, bár abból nem szeretnénk messzemenő következtéseket levonni, hiszen csütörtökön más találkozó lesz. Az biztos, nem szeretnénk abba a hibába beleesni, mint a szófiaiak, akik szerintem lebecsülték a Debrecent. Nagyon erős riválissal csapunk össze, száz százalékot kell nyújtanunk holnap, hogy jó eredményt érjünk el. Fontos lenne gólt szereznünk. A döntetlennel nem lennénk elégedetlenek, de természetesen győzni szeretnénk, ennek szellemében lépünk pályára. A lehetőségeinkhez képest igyekeztünk a lehető legjobban felkészülni, hiszen célunk, hogy olyan eredményt érjünk el, amellyel marad esélyünk a visszavágóra. Mindenki nagyon csalódott volt, hogy nem jutottunk be a BL-csoportkörbe, de már túl vagyunk rajta, az El-ben javíthatunk. Összességében azt mondhatom, hogy a magyar bajnok talán esélyesebb, de bízunk a sikerben. Számunkra mindenképpen az év meccse lesz" – fogalmazott Petkov.

 EURÓPA-LIGA, A CSOPORTKÖRBE JUTÁSÉRT
 Paris Saint-Germain (francia)–Maccabi Tel-Aviv (izraeli)
 CSZKA Moszkva (orosz)–Anorthoszisz Famaguszta (ciprusi)
 Hajduk Split (horvát)–Unirea Urziceni (román)
 Feyenoord (holland)–Gent (belga)
 Bayer Leverkusen (német)–Tavrija Szimferopol (ukrán)
 Debreceni VSC (magyar)–Liteksz Lovecs (bolgár)
 Genk (belga)–FC Porto (portugál)
 Arisz Szaloniki (görög)–Austria Wien (oszrták) 1–0
 Galatasaray (török)–Karpati Lviv (ukrán)
 Palermo (olasz)–Maribor (szlovén)
 FC Bruges (belga)–Dinamo Minszk (fehérorosz)
 Omonia Nicosia (ciprusi)–Metaliszt Harkiv (ukrán)
 Vaslui (román)–Lille (francia)
 Napoli (olasz)–Elfsborg (svéd)
 Sporting CP (portugál)–Bröndby (dán)
 Grasshoppers (svájci)–Steaua Bucuresti (román)
 Liverpool (angol)–Trabzonspor (török)
 Celtic (skót)–Utrecht (holland)
 Borussia Dortmund (német)–Karabah (azeri)
 AIK (svéd)–Levszki Szófia (bolgár)
 Sturm Graz (osztrák)–Juventus (olasz)
 Getafe (spanyol)–APOEL Nicosia (ciprusi)
 Dundee United (skót)–AEK Athén (görög)
 AZ Alkmaar (holland)–Aktobe (kazah)
 Dnipro (ukrán)–Lech Poznan (lengyel)
 Rapid Wien (osztrák)–Aston Villa (angol)
 CSZKA Szófia (bolgár)–TNS (walesi)
 Besiktas (török)–HJK (finn) 2–0
 Slovan Bratislava (szlovák)–VfB Stuttgart (német)
 Szibir Novoszibirszk (orosz)–PSV (holland)
 BATE Boriszov (fehérorosz)–Marítimo (portugál)
 Lausanne (svájci)–Lokomotiv Moszkva (orosz)
 Győri ETO FC (magyar)–Dinamo Zagreb (horvát)
 OB (dán)–Motherwell (skót)
 PAOK Szaloniki (görög)–Fenerbahce (török)
 Villarreal (spanyol)–Dnyepr Mogiljev (fehérorosz)
 FC Timisoara (román)–Manchester City (angol)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik