A Fradi-védő szerint az Ulisses ellen az ismeretlenbe ugranak

Vágólapra másolva!
2011.06.29. 21:21
null
Maróti Béla kemény csatára számít (Fotó: NS-archív, Szabó Miklós)
A Ferencváros labdarúgócsapata csütörtökön hazai pályán kezdi meg szereplését az Európa-ligában, a selejtező első fordulójának első mérkőzésén az Albert Flórián Stadionban fogadja az örmény Ulissest. A zöld-fehérek középpályása, Maróti Béla karakánul felvállalta: az agresszív védekezéssel operáló örmények ellen aligha számíthatunk parádés futballra. Csapattársa, Balog Zoltán elmondta: riválisukról hiányosak az ismereteik, így a felkészülési találkozók pozitívumaiban bízva saját játékukra koncentrálnak leginkább. A zöld-fehérek mérkőzésre leszűkített 19 fős keretéből sérülés miatt karakteres középpályások hiányoznak majd, az örmények szerdai edzésükön a szélen, kevés passzból vezetett kontrákat gyakorolták.

Az örmény vendégek 19 órától, a házigazdák 20-tól edzettek az Üllői úti stadionban szerdán este. Az Ulisses gyakorlásán a rövid bemelegítést cicázás és a kapura lövések gyakorlása követte. Az örmény együttes tagjai a taktikai alaprepertoárt is átismételték, a feladatok nyolcvan százaléka arra koncentrálódott, hogy a két szélen pár passz után támadást próbáltak meg indítani, amit beadás után a középen érkező társ fejezett be. Az Ulissesről kevés hír jutott el Magyarországra, ami viszont mégis, abban egy szívósan védekező csapatként állították be az örmény gárdát.

SZAVAZÁS

A magyarok közül a 2. selejtezőkört követően már csak a Paks maradt versenyben. Ön szerint eljut az Európa-liga csoportköréig?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Prukner László csapata a sajtó rendelkezésére bocsátott 15 perces, rövid időszakban nem árult el sokat magáról: előbb két-három fős kisebb csoportokban labdáztak, majd a pálya legtávolabbi sarkába húzódva bemelegítettek. Mielőtt bármilyen érdemi dologra sor került volna, a házigazdák a csütörtöki viszontlátás reményében udvariasan megköszönték az újságírók érdeklődését. A házigazdák mérkőzésre leszűkített, 19 fős keretéből már hiányoznak a sérültek – Lisztes Krisztián, Rósa Dénes, Tóth Bence –, illetve azok, akikkel a klubvezetők végül nem tudtak megállapodni.

„Ütős, agresszív, már-már durva ellenfélre számítok – mondta a Nemzeti Sport Online-nak Maróti Béla, a ferencvárosiak középpályása. – Valószínű nem lesz szemet gyönyörködtető a játék. Nem volt lehetőségünk alaposan felkészülni az ellenfélből, de ez kölcsönös, alighanem ők sem készülhettek igazán belőlünk. Az új igazolásaink közül többen kaphatnak bizalmat az El-mérkőzésen, nekik tudniuk kell beilleszkedni a csapatjátékunkba, és ha ezt meg tudjuk oldani, akkor azt hiszen, nem érhet minket meglepetés.”

„Ez egy igazi ugrás lesz az ismeretlenbe – válaszolta Balog Zoltán, a ferencvárosiak védője. – Bár az UEFA előírja, hogy az ellenfelet milyen felvételekkel kell segíteni a felkészülésben, mi az örményektől egy húsz perces, kézi kamerával rögzített felvételt kaptunk, mintha valamelyik videó megosztó portálról vadásztuk volna le. Azt sem tudjuk, melyik játékos kicsoda. De emiatt nem idegeskedhetünk, ha tudjuk hozni a saját játékunkat, akkor nem lehet bajunk. Márpedig a felkészülési találkozóinkon voltak erre utaló, biztató jelek. Az időpont nem túl szurkolóbarát, ettől függetlenül bízom benne, hogy sokan jönnek el megnézni minket és szurkolni nekünk.”

Az El-mérkőzést csütörtökön 19 órától rendezik meg, jelen állás szerint a találkozót nem közvetíti a televízió, a Nemzeti Sport Online élő, szöveges tudósításban követi az összecsapást!

A FERENCVÁROS ULISSES ELLENI 19 FŐS KERETE
KAPUSOK
1 Marko Ranilovic
55 Jova Levente
VÉDŐK
3 Mark Otten
4 Sváb Dániel
13 Junior
22 Rodenbücher István
26 Grúz Tamás
29 Fülöp Noel
78 Balog Zoltán
85 Csizmadia Csaba
KÖZÉPPÁLYÁSOK
7 Alekszandar Jovanovics
8 Józsi György
10 Andrezinho
19 Liban Abdi
25 Maróti Béla
35 Héctor Gabriel Morales
TÁMADÓK
9 Felipe Félix
11 Oláh Lóránt
60 Pölöskey Péter

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik