Vívó-vk: tizedik lett a férfi párbajtőrcsapat Vancouverben

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.02.10. 09:24
A tizedik helyen végzett a magyar férfi párbajtőrcsapat a vancouveri világkupán.

A januári, németországi győzelem után ezúttal nem sikerült jól szerepelni, de – amint azt a magyar szövetség honlapjának beszámolója kiemeli – az olimpiai kvalifikációs esélyek még élnek, az utolsó versenyen az oroszokat kell megelőzni.

A magyarok – Andrásfi Tibor, Berta Dániel, Rédli András, Siklósi Gergely összeállításban – a kanadai viadalon a nyolcaddöntőben 45:41-es vereséget szenvedtek az amerikaiaktól, pedig az elején magabiztosan vezettek, majd az alsó ágra kerülve 45:34-re megverték az egyiptomiakat, 45:37-re a dánokat, végül 45:31-re kikaptak a svájciaktól.

A nyolcaddöntős vereség utáni eredményeknek a tokiói kvóta szempontjából különösebb jelentősége már nem volt, az viszont jól jött, hogy a legnagyobb ellenfélnek számító oroszok kikaptak a japánoktól a negyeddöntőben.

A hunfencing.hu szerint a hat hét múlva sorra kerülő utolsó, Buenos Aires-i verseny előtt egyszerű a képlet: ha a magyarok az oroszok előtt végeznek, ők utazhatnak Tokióba, ha nem, akkor az oroszok. Elvileg más csapatokra nem igazán kell figyelni, egyedül az bonyolíthatja a helyzetet, ha a mostani győztes dél-koreaiak újabb bravúrral a kvalifikációs sorozat végén az első négy közé kerülnek, mert akkor egy európai csapatot hátrébb szorítanak, s így elveszik a helyet a magyarok és az oroszok elől is.

A magyar válogatott a 2004-es athéni és a 2016-os riói olimpia előtt is az utolsó versenyen harcolta ki a részvételt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik