Vívó-vk: ezüstérmes férfi kardcsapatunk Budapesten

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.03.24. 16:04
null
Ezüstérmes lett a férfi kardcsapat Budapesten (Fotó: Dömötör Csaba)
Ezüstérmet nyert a magyar válogatott a férfi kardozók budapesti világkupaversenyén.

 

A Szilágyi Áron, Szatmári András, Decsi Tamás, Gémesi Csanád összeállítású csapat a 32-es tábla első fordulójában még nem vívott, a 16 között pedig magabiztosan, 45:30-cal lépett túl a kanadaiakon.

A következő feladat már sokkal nehezebbnek ígérkezett és az is lett. A negyeddöntőben a magyarok a hetedik pár után öt tus hátrányban álltak az oroszokkal szemben, de 45:41-re fordítottak. Hasonlóan alakult az elődöntő is, az olaszok vezettek az utolsó két asszó előtt, a fordítás azonban ezúttal is összejött, 45:43 lett a vége.

Az aranyéremért a magyarok az elmúlt két évben világbajnok dél-koreaiakkal vívtak. Az ázsiaiak a negyedik pártól kezdve vezettek, végül 45:41-re nyertek.

„Az egyéni versenyben és a csapatban is hullámzó teljesítményt nyújtottam, de szerencsére az oroszok és az olaszok ellen, amikor kellett, ment a vívás. Ezt az állapotot kell stabilizálni – értékelt a kétszeres olimpiai bajnok Szilágyi Áron, aki legjobb magyarként tizedik lett a szombaton véget ért Gerevich-Kovács-Kárpáti egyéni világkupán. – Azt éreztem a döntő alatt, hogy nüanszokon múlik a végeredmény. Nagyon kellett ez az érem a csapatnak, az itteni teljesítmény kellő magabiztosságot ad majd nekünk a kvalifikációs időszakra" – tette hozzá.

Decsi András, a férfi kardozók vezetőedzője örült annak, hogy a dél-koreiakkal vívták a magyarok a döntőt.

Nagyon nehéz ellenfél, a dél-koreaiak másfél éve uralják a férfi kard csapatversenyeket, jó volt ez a mérkőzés arra, hogy felmérjük, hol tartunk – mondta. – Igazi csapatként vívtak a fiúk, és éppen az volt a cél, hogy kvalifikáció megkezdése előtt elérjük ezt az állapotot."

A bronzérmet az olaszok harcolták ki.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem sportcsarnokában, a Ludovika Arénában rendezett Zarándi Csaba világkupán 29 csapat indult.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik