Vívó-vb: negyedik helyen végzett a férfi párbajtőrcsapat

Vágólapra másolva!
2017.07.25. 17:33
null
Somfai (balra) a bronzmeccsen (Fotó: MTI)
Nem bírt az oroszokkal férfi párbajtőrcsapatunk a bronzmérkőzésen, a 45:38-as vereség után így a negyedik helyet szerezte meg a lipcsei vívó-világbajnokságon.

Bár a Rédli András, Bányai Zsombor, Siklósi Gergely, Somfai Péter alkotta férfi párbajtőrcsapat végül lemaradt a dobogóról, egyrészt javított az Európa-bajnokságon elért ötödik helyéhez képest, másrészt ne feledjük, a riói bronzérmes együttes két oszlopát, Imre Gézát és Boczkó Gábort két fiatal titán, Bányai Zsombor és Siklósi Gergely váltotta. Ebben a tekintetben a negyedik hely siker, még annak tükrében is, hogy a svájciak elleni elődöntő talán nyerhető lett volna.

Az idei évben Európa-bajnokságot nyerő oroszok elleni bronzmeccsen azonban nem sok esélyük volt a mieinknek az éremszerzésre: az ellenfél végig dominált, gyorsan nagy előnyre tett szert, amit már nem tudtak a fiúk ledolgozni. A vége 45:38 lett és egy értékes negyedik helyezés.

VÍVÓ-VILÁGBAJNOKSÁG, LIPCSE
FÉRFI PÁRBAJTŐRCSAPAT, 38 INDULÓ
A 16 közé jutásért:

Magyarország–Marokkó 45:28 (Bányai +14, Rédli 3, Siklósi 0)
Nyolcaddöntő:
Magyarország–Hongkong 36:28 (Siklósi +7, Rédli +4, Bányai –3)
Negyeddöntő:
Magyarország
–Észtország 26:25 (Bányai +4, Rédli +2, Siklósi –4)
Elődöntő:
Magyarország–Svájc32:37 (Siklósi +4, Bányai –2 Rédli –7)
Bronzmérkőzés:

Magyarország–Oroszország38:45 (Somfai +3, Rédli -6, Bányai +2, Siklósi -6)
A döntőben:
Franciaország–Svájc 45:43
A végeredmény: 1. Franciaország (Daniel Jérent, Ronan Gustin, Jean-Michel Lucenay, Yannick Borel), 2. Svájc (Georg Kuhn, Benjamin Steffen, Max Heinzer, Michele Niggeler), 3. Oroszország (Anton Glebko, Pavel Szuhov, Nyikita Glazkov, Szergej Hodosz), 4. Magyarország (Rédli András, Bányai Zsombor, Siklósi Gergely, Somfai Péter)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik