Vívó-vb: két magyar elbúcsúzott az első napon

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.07.19. 13:25
A pástra lépő öt magyar vívó közül három csatlakozott a három kiemelthez a kínai vívó-világbajnokság első napján, Vuhsziban.

Csütörtökön a női párbajtőr és a férfi kard selejtezőjét rendezték, ebben az olimpiai bajnok Szász-Kovács Emesének és a kétszeres ötkarikás aranyérmes Szilágyi Áronnak, valamint a címvédő Szatmári Andrásnak világranglistás helyezése alapján kiemeltként nem kellett részt vennie. Ők csak a 64-es táblán, vasárnap lépnek majd pástra.

A hazai szövetség honlapjának beszámolója szerint a mezőnyök kevésbé voltak népesek, mint az elmúlt évek európai világbajnokságain, de rangos hiányzó egy sem akadt.

A csoportkörben – melyben öt tusra mentek az asszók – a párbajtőrözőknél Budai Dorina 4 győzelemmel és 1 vereséggel, Szabó Réka 3/3-mal, Kun Anna 2/3-mal zárt. A 64 közé jutásért rendezett – már 15 találatra vívott – direktkieséses párharcában Budai 9-8-ra verte a szingapúri Rania Herlina Rahardját, Kun 15-8-ra az egyiptomi Ajah Mahdit, Szabó viszont 15-4-re kikapott a német Alexandra Ehlertől. A női mezőny 121 fős volt.

Kardban – melyben 104-en indultak – a csoportjából Gémesi Csanád és Decsi Tamás is 4 sikeres és 2 elvesztett asszóval lépett tovább, majd előbbi 15-9-re győzte le a thaiföldi Voragun Srinualnadot, utóbbi pedig 15-12-ra alulmaradt a japán Tokunan Kentával szemben. Decsi vereségében szerepet játszhatott – amint arra a hunfencing.hu tudósítása kitér –, hogy a negyvenórásra nyúlt utazás után, az utolsó pillanatban beeső felszereléssel nem volt számára ideális a vb-kezdetet közvetlenül megelőző időszak.

A világbajnokság pénteken a női tőrözők és a férfi párbajtőrözők selejtezőjével folytatódik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik