Vívó-vb: bronzéremért vív a férfi párbajtőrcsapat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.25. 15:23
Hiába vezetett az utolsó körben négy tussal is a magyar férfi párbajtőrcsapat, Max Heinzer kamikaze akcióival szemben Rédli András tehetetlen volt, így a svájciak jutottak a döntőbe 37:32-es győzelmükkel a lipcsei vívó-világbajnokságon. 

Nem állíthatjuk, hogy egymásnak rohantak a felek az elődöntőben, hiszen a nyolcadik kör előtt mindössze 12:11 volt az állás a magyarok javára. Addig jobbára döntetlenre állt a meccs, a svájciak többször is elmentek kettővel, de a mieink mindannyiszor egalizáltak. A hatodik körben Siklósi átvette a vezetést, Bányai tartva a már említett eredményt passzívra vívott Niggelerrel.

Ismét jött Siklósi, aki három egylámpással növelte az előnyt Steffennel szemben, így Rédli 15:11-nél vette át a párbajtőrt. Heinzer azonnal lerohanta és bár egy ideig úgy tűnt, a vesztébe rohan, mégis eredményre vezettek a kamikaze akciói: egy perccel a vége előtt három tusos előnybe juttatta a svájciakat. Onnan pedig Rédli már nem jött vissza, így férfi párbajtőrözőink a 37:32-es vereség után a bronzéremért vívnak az oroszokkal. A mérkőzés 16:35-kor kezdődik.

VÍVÓ-VILÁGBAJNOKSÁG, LIPCSE
FÉRFI PÁRBAJTŐRCSAPAT, 38 INDULÓ
A 16 közé jutásért:

Magyarország–Marokkó: 45:28 (Bányai +14, Rédli 3, Siklós 0)
Nyolcaddöntő:
Magyarország–Hongkong 36:28 (Siklósi +7, Rédli +4, Bányai –3)
Negyeddöntő:
Magyarország
–Észtország 26:25 ( Bányai +4, Rédli +2, Siklósi –4)
Elődöntő:
Magyarország–Svájc 32:37 (Siklósi +4, Bányai –2 Rédli –7)
Bronzmérkőzés:
Magyarország–Oroszország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik