Vívó ob: Márton Anna a reptérről beesve ért fel a dobogó tetejére

P. A.P. A.
Vágólapra másolva!
2017.11.26. 21:00
null
Márton Anna szombaton még Dubaiban vette át az év végi világranglista-elsőségért járó díjat
A hétvégi országos vívóbajnokság (slussz)poénját az MTK női kardozói, köztük Márton Anna szolgáltatta, aki vasárnap szó szerint a repülőtérről esett be a Gerevich-csarnokba.  

 

Az MTK 22 éves kiválósága a szombati egyéni versenyben nem védhette meg címét, mert a nemzetközi szövetség dubai kongresszusán volt jelenése, ahol átvette az év végi világranglista-elsőségért járó elismerést.

„Meg sem fordult a fejemben, hogy a ranglista élén zárhatom az évet, így nagyon meglepődtem, amikor kiderült – jegyezte meg Márton Anna. – Nagyon örülök neki, mert különlegesen értékes siker, amely a legjobb vívók közül is csak keveseknek adatik meg. Az év végi első hely, amelynek megszerzéséhez az egész idényben kiegyensúlyozottan kell teljesíteni, kiváló visszajelzést ad nekem arról, hogy annak ellenére is jó úton járok, hogy a világ- és az Európa-bajnokság gyengébben sikerült a vártnál. Az ünnepség is hatalmas élmény volt. Életemben először jártam Dubaiban – a filmek sem tudják hűen érzékeltetni ennek a napsütötte, csillogó-villogó futurisztikus helynek a varázsát."

Márton gépe délben landolt, és a repülőtérre érkezve a vívót újabb örömhír várta: együttese a fináléig menetelt.

„Nem vettem biztosra, hogy a csapatom bejut a döntőbe, de az elutazás előtt összekészítettem a vívócuccomat, hátha szükség lesz rá. A lányok pedig elintézték nekem, hogy idén mégse csak külső szemlélője legyek az ob-nak – mondta Márton, aki hozzátette: sosem érkezett még reptérről versenyre. Poénosnak tartottam a helyzetet, de a döntőt már komolyan vettem."

Igazolt hiányzás helyett ob-arany lett a jutalma.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik