Vívó ob: Lontay Balázs és Benkó Réka győzött a kardozóknál

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2010.12.18. 16:32
Lontay Balázs és – címét megvédve – Benkó Réka nyerte meg a kardozók Közgép-kupáért rendezett szombati egyéni versenyét a vívók budapesti országos bajnokságának ötödik napján.

A BVSC-s Lontay, aki a novemberi világbajnokságról lemaradt, a negyeddöntőben válogatottbeli társát, Szilágyi Áront győzte le egyetlen tussal, majd Gémesi Csanádon jutott túl könnyebben, végül az előzőleg a címvédő Nemcsik Zsoltot legyőző Hamar Balázst múlta felül, szintén magabiztosan, ezzel először végzett az élen az ob-n. A Szilágyi és Nemcsik mellett a párizsi vb-n is pástra lépő Iliász Nikolász a negyeddöntőig, Decsi Tamás pedig a legjobb 16-ig jutott. Utóbbit Szilágyi állította meg 15:14-gyel.

A nőknél a címvédő gödöllői Benkó Réka a negyeddöntőben 15:13-mal búcsúztatta Nagy Orsolyát, majd a szintén válogatott Pető Rékánál is jobbnak bizonyult, akárcsak a fináléban Garam Nóránál.

Múlt szombaton és vasárnap a párbajtőrözők versenyeit rendezték a Mol-kupáért, hétfőn és kedden a tőrözők küzdelmei zajlottak, míg vasárnap a kardozók csapatversenyeire kerül sor az Angyalföldi Sportközpontban.

VÍVÓ OB 
KARD
FÉRFIAK (67 induló)
ELŐDÖNTŐ
Lontay Balázs (BVSC)–Gémesi Csanád (GEAC) 15:8
Hamar Balázs (UTE)–Nemcsik Zsolt (Vasas) 15:14
DÖNTŐ
Lontay–Hamar 15:7
A végeredmény: 1. Lontay, 2. Hamar, 3. Gémesi és Nemcsik
NŐK (39 induló)
ELŐDÖNTŐ
Garam Nóra (BSE)–Kerecsényi F. Georgina (GEAC) 15:9
Benkó Réka (GEAC)–Pető Réka (BSE) 15:10
DÖNTŐ
Benkó–Garam 15:7
A végeredmény: 1. Benkó, 2. Garam, 3. Kerecsényi és Pető
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik