Vívó Eb: Szatmári kiesett, nincs magyar érem férfi kardban

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2019.06.19. 17:42
null
Szatmári a tizenhat között legyőzte Szilágyit, Bazadzéval azonban nem bírt a nyolc között (Fotó: MTI/Illyés Tibor)
Nem jutott a négy közé Szatmári András a férfi kardozók versenyében a düsseldorfi Európa-bajnokságon. A tizenhat között Szilágyi Áron búcsúztató vívó a negyeddöntőben 15:10-re kapott ki a korábban Decsi Tamást is legyőző grúz Szandro Bazadzétól.

 

Bazadze kezdett jobban, és bár a két tus hátrányt Szatmári gyorsan ledolgozta, átvennie nem sikerült a vezetést. Sőt, a grúz 8:5-ös előnyével mentek a szünetre, ez után ismét ő talált, majd ellépett öt tussal (12:7). Szatmári még visszajött háromra, de 15:10-es vereséggel búcsúzott az Eb-től.

„A csoportban nem vívtam igazán jól, ezért ezt az ágat kellett megcsinálnom. Az elsőn kívül nehéz ellenfeleket vertem meg” – értékelt az MTI-nek Szatmári András, hozzátéve: sokat kivett belőle, hogy Vincent Anstett ellen több tus hátrányból kellett visszajönnie.

„Aztán jött egy még nehezebb asszó, csapattársam, Áron ellen, ott az első félidőben én éreztem jobban magam, a másodikban ő váltott, amivel meglepett, és utolért. Az utolsó tust én adtam, talán azért, mert én mertem kicsit kockázatosabb akciót választani. Szerintem nagyon jó asszót vívtam vele, jó tusokat adtunk egymásnak, de ez is sokat kivett belőlem” – fogalmazott.

A Bazadze elleni mérkőzésről azt mondta, tudta, mire számíthat ellenfelétől – időhúzásra, reklamálásra –, de nem tudott felülkerekedni a hozzáállásán.

„Kicsit el is vesztettem a fejemet” – folytatta.

Korábbi sérülése ugyanakkor már nem zavarta, a lába teljesen rendben volt.

„Nyilván a kondíciómmal vannak problémák, ilyen versenyen már viszonylag régen indultam. Nagyon szerettem volna érmet nyerni, azzal visszakerülhettem volna a világranglistán az első 16-ba. Csak magamat hibáztathatom, hogy felültem ennek a viselkedésnek. Sohasem voltam még nyolcban Európa-bajnokságon, ez jó dolog, de ott van a másik fele: kár, hogy nem sikerült előrébb végeznem” – összegzett a 2017-es év egyéni világbajnoka.

„Kőkemény asszót vívtunk Andrissal” – értett egyet csapattársával Szilágyi Áron.

„Az elején neki ment jobban, utána nekem, 14:14-nél először nem ítéltek meg egy tust a javamra, ez kicsit zavart, de az utolsó találat egyértelműen az övé volt” – mondta.

A kétszeres olimpiai bajnok a napi teljesítményét értékelve úgy fogalmazott, nyilván nincs kirobbanó formában, ha a 16 között kiesett, de magával a vívásával nem volt elégedetlen.

„Az előző asszóban, Montano ellen is megvoltak az akcióim, meg Andris ellen is a szünet után, ezzel nem volt baj” – tette hozzá.

Így férfi kardban nem született magyar érem az Európa-bajnokságon. Szilágyi 10., Decsi Tamás 14., Gémesi Csanád pedig 25. lett.

VÍVÓ EB, DÜSSELDORF
FÉRFI KARD
NEGYEDDÖNTŐ

Szandro Bazadze (grúz)
–Szatmári András 15:10

KORÁBBI EREDMÉNYEK ITT!

ELŐDÖNTŐ
Resetnyikov–Hartung 15:10
Ibragimov–Bazadze 15:11
DÖNTŐ
Resetnyikov–Ibragimov 15:7
VÉGEREDMÉNY
1. Venjamin Resetnyikov (Oroszország)
2. Kamil Ibragimov (Oroszország)
3. Max Hartung (Németország) és Szandro Bazadze (Grúzia)
...8. Szatmári András
...10. Szilágyi Áron
...14. Decsi Tamás
...25. Gémesi Csanád

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik