Vívó Eb: elődöntőbe jutott női kardcsapatunk

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.06.20. 12:21
null
A magyar női kardválogatott elődöntős az Európa-bajnokságon (Fotó: MTI/Illyés Tibor)
Két győzelemmel elődöntőbe jutott a magyar női kardválogatott a düsseldorfi vívó Európa-bajnokságon.

 

A verseny negyedik napján, csütörtökön kezdődtek meg a csapatversenyek, elsőként a női kardozók és a férfi tőrözők léptek pástra. Kardban 15 együttes indult, a magyarok a fehéroroszokkal kezdtek és öt tussal nyertek, ezzel negyeddöntősök lettek. Az első három pár után eggyel vezettek úgy, hogy Pusztai Liza és Márton Anna megnyerte asszóját – utóbbi kicsit tompán, 0–4-gyel kezdett, utána viszont hat tust adott –, míg kettejük között Katona Renáta kikapott.

Katona a második asszójában már jobb volt ellenfelénél, majd Pusztai is, de két kör után a fehéroroszok vezettek 30–28-ra, mert az egyéniben bronzérmes Márton vereséget szenvedett. Az utolsó három asszó viszont – és így az összecsapás is – magyar sikerrel zárult.

Pusztai plusz hatos, Katona plusz kettes, Márton mínusz hármas találati mutatóval zárt.

A folytatásban jóval nehezebb ellenfél következett, a tavaly második ukrán csapaton keresztül vezetett az út a legjobb négy közé. A magyarok két egytusos vereséggel kezdtek, majd Katona döntetlent vívott Olena Voronyinával. Ezután Márton kikapott kettővel Alina Komascsuktól, majd Pusztai és Katona döntetlent ért el – utóbbi menet közben, 25–25-nél egyenlített –, de két kör után az ukránok 30–26-ra vezettek. Ezután Márton eggyel verte Voronyinát, Katona pedig parádés teljesítménnyel 7–1-re Komascsukot, így a kilencedik asszó előtt 40–36 volt az állás a magyaroknak. Utolsóként a 18 éves Pusztai vívott a nyitónapon győztes Olha Harlannal. Az egyéniben háromszoros világ- és hatszoros Európa-bajnok ellenfél hamar felzárkózott, a vezetést is átvette, 42–44-nél pedig egészen közel áll a győzelemhez, de a magyar kardozó a kiélezett végjátékban fordítani tudott, az utolsó akcióban tiszta egylámpás találatot elérve.

A remekül vívó Katona plusz hattal, Márton mínusz eggyel, Pusztai mínusz néggyel zárt.

VÍVÓ EURÓPA-BAJNOKSÁG, DÜSSELDORF
NŐI KARD
A 16 KÖZÖTT
MAGYARORSZÁG–Fehéroroszország 45–40
NEGYEDDÖNTŐ
Franciaország–Lengyelország 45–34
MAGYARORSZÁG–Ukrajna 45–44
Olaszország–Azerbajdzsán 45–42
Oroszország–Németország 45–34

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik