Vívás: új szakember irányítja a tőrválogatottakat

MTI MTIMTI MTI
2018.12.19. 11:21
A férfi és a női tőrválogatottat is új szakember irányítja a következő évtől a Magyar Vívószövetség (MVSZ) elnökségének döntése nyomán.

Az MVSZ elnökségének kedd esti ülésén az egyik fő napirendi pont volt a két csapat irányításának kérdése, miután a férfiaknál Érsek Zsolt vezetőedző már a júniusi Európa-bajnokság után elköszönt, a nőket vezető Marco Goncalves pedig jelezte, hogy januártól klubjában, a Budapest Honvédban szeretne dolgozni.

A szövetség honlapja szerint a férfiak esetében az elnökség egyetértett abban, hogy a csapattól nem reális elvárás az olimpiai kvalifikáció, arra csak egyéniben van esély, elsősorban Dósa Dániel révén. Így a testület az ő egyik trénerét, Szirmai Benedeket bízta meg a feladattal.

Szirmai eddig a juniorválogatottat irányította, ez a posztja sem szűnik meg, így egy kézbe kerül a felnőttek és a juniorok vezetése.

A nők olimpiai kvalifikációját az MVSZ nagyon nehéznek tartja, de nem elérhetetlennek. A szakágban már januárban fontos versenyeket rendeznek, így a posztra nem ír ki a pályázatot a szövetség, hanem az elnökség felkérte a szakmai bizottságot, hogy péntek délig tegyen javaslatot arra, ki vagy kik vezessék a szakágat. A nevekről még aznap tárgyal az elnökség.

Párbajtőrben és kardban nem lesz változás az új évtől.

Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek