Vívás: új helyszínen a verseny, Szilágyi itt is ezüstérmes

Vágólapra másolva!
2019.02.23. 20:01
Szilágyi Áron ezüstérmet szerzett a férfi kardozók kairói Grand Prix-viadalán.

Ugyan a szezon első két világkupaversenye nem úgy sikerült Szilágyi Áron számára, ahogyan azt szerette volna, hiszen sem Algírban, sem Varsóban nem jutott be a legjobb nyolc közé, így mindenképpen alakítania kellett eddigi vívásán, szombaton, a kairói Grand Prix-viadalon kétszeres olimpiai bajnokunk ismét megcsillantotta tehetségét: egész nap kifejezetten jól vívott, túljutott kellemetlen és a világ élmezőnyébe tartozó kardozón is, így egészen a döntőig menetelt. A GP-versenyt eredetileg Cancún rendezte volna, néhány hete történt változtatás, és került át a viadal Kairóba – érdekesség, hogy a tavalyi cancúni viadalon Oh Szan Guk–Szilágyi Áron döntőt rendeztek, akárcsak szombaton Kairóban.

ARANY ÉS BRONZ

Megszületett az első magyar érem a vívók korosztályos Európa-bajnokságán, és rögtön kettő: a címvédő Muhari Eszter (16, BHSE) arany, Büki Lili (16, OMS-Tata) bronzérmet szerzett a kadét párbajtőrözők között.

Akkor a dél-koreai fiú volt a jobb. Akárcsak szombaton Kairóban...

Ez két dolgot is jelent: a világranglistán a dél-koreai marad Szilágyi mögött, hiszen nincsenek „kihullott” és újonnan megszerzett pontok, a másik, számunkra még ennél is fontosabb, nevezetesen az, hogy Szilágyi képes volt változtatni, és az első két vk-viadal tapasztalataival is felvértezve végre ismét ott tudott lenni a legjobbak között.

A hölgyek szombaton a főtáblára kerülésért vívtak Kairóban: a kiemeltként pihenőnapot kapó Márton Anna és Pusztai Liza mellé csak Mikulik Júlia kvalifikálta magát – Katona Renáta, László Luca és Záhonyi Petra kiesett.

GRAND PRIX-VERSENY, KAIRÓ
Kard. Férfiak. Egyéni. A legjobb 32 közé jutásért:
Szilágyi–B. Bazadze (grúz) 15:13, Szatmári–Kindler (német) 15:12, J-P. Patrice (francia)–Gémesi Cs. 15:13. A legjobb 16 közé jutásért: Szilágyi–Bonsanto (olasz) 15:2, S. Bazadze (grúz)–Szatmári 15:8. Nyolcaddöntő: Szilágyi–Apithy (francia) 15:12. Negyeddöntő: Szilágyi–Danyilenko (orosz) 15:13. Elődöntő: Szilágyi–S. Bazadze 15:5. Döntő: Oh Szan Guk (dél-koreai)–Szilágyi 15:10. Végeredmény: 1. Oh Szan Guk, 2. Szilágyi Áron, 3. Kim Dzsun Ho (dél-koreai) és S. Bazadze, ...19. Szatmári András (magyar), ...37. Gémesi Csanád (magyar), ...76. Decsi Tamás (magyar), ...112. Galgóczy Tamás (magyar)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik