Vívás: Siklósi túl a fertőzésen, bajnoki címre készül

K. Zs.K. Zs.
2020.10.23. 11:39
null
Siklósi Gergely (Fotó: Földi Imre, 2019)
Egyéni országos bajnoki címmel szeretné lezárni a koronavírus-járvány miatt meglehetősen zaklatott évet a világbajnok Siklósi Gergely – írja az MTI.

 

Volt egy világkupaszintű csapatversenyre meghívásuk Svájcba, a november 22-ei hétvégére, de közölték, hogy nem tudják megrendezni; most még ennek a hatása alatt áll – mondta az M1 aktuális csatornának a 2019-ben vb-aranyérmes párbajtőröző.

„Valószínűleg az idén nem lesz világkupaversenyünk, tehát ha az országos bajnokságról aranyat tudok hazahozni egyéniben, akkor már nagyon boldog lennék ezzel az évvel” – idézi az MTI Siklósi Gergelyt, aki az ősz elején átesett a koronavírus-fertőzésen, és most fokozatosan tér vissza.

„Hat hetet ki kellett hagyni, nem lehetett semmit sem sportolni. Ez azért nagy megterhelés, mert az ember azt érzi, hogy egészséges és menne, de ki kell várni az utolsó heteket is. Az volt a nagy megkönnyebbülés, amikor vissza tudtam jönni végre, és az első edzések után tiszta öröm volt bennem, hogy sikerült visszatérni a pástra. Azóta pedig fokozatosan építkezünk. Szóval nagyon boldog vagyok és szerintem az is maradok az év végéig” – mondta az M4 Sport Sporthíradójában péntek reggel leadott interjúban.

Az első edzőtábor után a másodikban már nagyobb szerepet kapott a vívás, de – jegyezte meg – ő még mindig tartja a fokozatosságot. Ezzel együtt úgy érzi, a mostani már szinte teljes értékű készülés volt, a novemberi pedig szerinte még jobb lesz. Jelenlegi állapotát hatvan-hetven százalékosra becsülte, és reményét fejezte ki, hogy az országos bajnokság idejére, december 20. környékére már százszázalékos lesz.

A nemzetközi programot illetően elmondta, hogy a párbajtőr-válogatottal a februári vk-fordulóra készülnek, amelyen eldől, hogy csapatként ott lehetnek-e az elhalasztott olimpián. Ő úgy tudja, a közvetlen ellenfelek hamarabb visszaálltak a vívásba, de ez szerinte taktikai hiba is lehet.

„Ha most valaki céltalanul edz, az nem vezet sehová. Tehát mi inkább a fizikai felkészülésre figyeltünk, ezen volt a hangsúly. A vívás most kezd szerepet kapni, és reméljük, ez februárban csúcsosodik majd ki, amikor a kvalifikációs világkupán teljesítenünk kell, és lehet, hogy akkor mi leszünk a legjobb formában. Ez a mi tervünk” – mondta.

A 23 éves Siklósi januárban megnyerte a heidenheimi vk-t, többek között emiatt is kedvező helyzetben áll egyéniben az olimpiai kvalifikációs küzdelemben, a párbajtőrcsapatnak azonban mindenképpen eredményesen kellett volna szerepelnie a tokiói részvétel kiharcolásához az utolsó, Buenos Aires-i kvalifikációs viadalon, amely azonban márciusban elmaradt. Ezt pótolják a jövő év elején.

(MTI)

Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek