Vitorlázás: végül az Opel Fifty-fifty örülhetett a Fehér Szalagon

Vágólapra másolva!
2018.07.21. 21:16
A Józsa Márton kormányozta Fifty-fifty nevű katamarán nyerte meg a Balaton keleti medencéjében megrendezett Fehér Szalag GeneralCom Nagydíjat, amely – több mint 250 hajó részvételével – az utolsó nagy erőpróba volt a jövő csütörtökön rajtoló Kékszalag előtt. A befutási sorrend nem ez volt, eredendően a Vándor Róbert kormányozta RSM2 ért célba elsőként, mögötte pedig a Litkey Farkas által irányított Prevital, de visszalépések és óvási tárgyalások miatt változott a végeredmény.
A GALÉRIÁÉRT KATTINTSON A KÉPRE! (Fotók: Tumbász Hédi)
A GALÉRIÁÉRT KATTINTSON A KÉPRE! (Fotók: Tumbász Hédi)

„Izgalmas volt megmérkőzni az ellenfelekkel a Kékszalag előtt, érdekes versenyhelyzetek alakultak ki – mondta Józsa Márton. – Elképesztően gyors az élmezőny, a Kékszalag várhatóan kiélezett küzdelmet hoz majd. Sajnáljuk, hogy így alakult a vége, mi az RSM-et tartjuk a verseny győztesének.”

A Fehér szalaggal párhuzamosan, ugyanezen a távon rendezték meg a 21. Izsák Szabolcs-emlékversenyt, amelyen a klasszikus hajók indulhattak. Ezt a Lillafüred 75-ös cirkáló nyerte Gál András Levente vezetésével.

Érdekesség, hogy a több mint 250 nevezővel a versenyen rekord született. Emiatt, és a korábbi éveknél jóval több online nevezés miatt számíthat arra a hazai szövetség, hogy a jubileumi 50. Kékszalag Erste Nagydíjra rekordszámú nevező, azaz több mint 600 hajó érkezik.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik