Vitorlázás: csodás fogadtatásban volt része Berecznek – képek

TÓTH ANITATÓTH ANITA
Vágólapra másolva!
2018.08.13. 11:18
Berecz Zsombornak csodás fogadtatásban volt része. A finn osztály világbajnoka – egyben első tokiói kvótásunk – kicsit meg is hatódott.

Gyerekek a vízen nemzetiszín zászlókkal, üdvözlő molinó két vitorláshajó közé kifeszítve az alsóörsi kikötőben, rajta a felirat: Berecz Zsombor világbajnok. Berecz Zsombor világbajnok.

A Balatoni Yacht Club versenyzője a hét közepén történelmet írt: aktív olimpiai osztályban ő szerezte meg hazánk első világbajnoki címét.

Kézsérüléséből visszatérve végig kiegyensúlyozottan versenyzett az összevont világbajnokságon, a hajrá pedig egyszerűen szenzációs volt, így első magyarként kvótát szerzett a 2020-as tokiói olimpiára a finn osztályban.

A hazatérő bajnokot ünnepelték vasárnap a versenyzőtársak, a csapatvezetők, no meg sok-sok vitorlázó-palánta, akik példaképként tekintenek Bereczre.

„Fantasztikus volt a fogadtatás – nyilatkozta Berecz Zsombor. – Jobban izgultam, mielőtt kiszálltam a kocsiból, mint a világbajnokságon a medal race előtt. Tudtam, hogy lesz egy kis ünnepség, de hogy ennyire megadják a módját, hogy ennyi ember lesz itt, arra nem számítottam. Nagyon jó érzés volt.”

Olimpikonunk természetesen az elsők között mondott köszönetet családtagjainak, mert nélkülük ez a siker sem születhetett volna meg: ők jelentik a nyugodt hátteret a versenyzéshez, és amint a példa mutatja, a győzelemhez.


Fotók: Tumbász Hédi


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik