Visszaadja a jutalom BMW-t az olimpiai 4., nem fér el az utcákon

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.10.13. 21:03
null
Dipa Karmakar bravúros 4. helyet szerzett Rióban (Fotó: Reuters)
Visszaadja olimpiai jutalomként kapott BMW-jét Dipa Karmakar, az indiaiak nemzeti hősként tisztelt tornásznője, mivel az autóval egyszerűen nem fér el városa, Agartala szűk utcáin.

Az ugróspecialista Karmakar első indiai tornásznőként jutott ki az olimpiára, és Rióban a 4. helyen végzett a szerenkénti fináléban – a hatalmas országban hősként tisztelik szenzációs teljesítménye miatt.

Karmakar ugyan lemaradt a dobogóról, de fantasztikus fogadtatást kapott, szereplése pedig igencsak megdobta a tornasport népszerűségét hazájában.

Karmakar szülei lányukat nézik Agartala városában (Fotó: AFP)
Karmakar szülei lányukat nézik Agartala városában (Fotó: AFP)

Az olimpiai 4. helyért bónuszt is kapott Karmakar, egy BMW X1 autót, melynek kulcsait India egyik legünnepeltebb sportembere, a krikettikon Sachin Tendulkar adta át neki.

Kisebb probléma, hogy a tornásznő szülővárosában, Agartalában annyira szűkek az utcák, hogy a BMW egyszerűen nem fér el, ráadásul nincs szakszerviz közel s távol. Karmakar így aztán kérte, hogy az autó helyett inkább annak értékét kapja meg készpénzben. A kérést teljesítik is, a kitűnő tornásznő megkapja a pénzt, és persze visszaadja az autót.

Dipa Karmakar on Twitter

Az olimpia utáni fogadtatás Újdelhiben (Fotó: AFP)
Az olimpia utáni fogadtatás Újdelhiben (Fotó: AFP)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik