Világjátékok: kezdenek a strandkézisek; Buzás 10. lett

Vágólapra másolva!
2017.07.24. 20:08
null
Buzás Károly a 10. lett (Fotó: Vörös Nándor)
A világjátékok 4. versenynapján egyetlen magyarért szoríthattunk. Az íjász Buzás Károly az olimpiai kategóriában jól kezdte az egyenes kieséses szakaszt, majd búcsúzott Wroclawban. Kedden bemutatkoznak a fallabdázók, a tájfutók és a karatés Tadissi Martial is, a strandkézisek pedig már a szerdai, első csoportmeccsükre készülnek.



Az íjász Buzás Károly számára véget ért a verseny a világjátékokon. A magyar versenyző az olimpiai kategóriában a méretlen táv után a 12., a mért távot követően pedig a 11. helyen állt. Az egyenes kieséses szakaszban jól kezdett, ugyanis 86:75-re nyert a finn Juuso Huhtala ellen, majd a következő körben 82:78-ra kikapott a német Sebastian Rohbergtől, így összetettben a 10. helyen zárt. A sportágban lesz még egy magyar induló: Kakas István a csupaszíj (barebow) kategóriában szerdán mutatkozik be Wroclawban.

„Nehéz pályát építettek a világjátékokra. A fény-árnyék játékot egészen ügyesen használták ki, emellett volt olyan cél, amelynél döntötték a lőlapokat, ez okozott némi oldalszórást. Ugyanakkor a terepviszonyok szempontjából kifejezetten könnyű volt a pálya. Érdekesség, hogy teljesen új szabályrendszerben versenyeztünk. A sportág közvetíthetősége szempontjából változtatták meg a szabályokat” – mondta Buzás Károly.

A magyar férfi strandkézilabda-válogatott szerdán kezdi meg a küzdelmeket a világjátékokon. Gulyás István csapata július 26-án előbb a lengyelek, majd az egyiptomiak ellen lép pályára, csütörtökön pedig a horvátokkal csap össze.

„Célunk továbbra is az, hogy minél előrébb végezzünk a világjátékokon. Érmet szeretnénk nyerni Wroclawban. Minden rendben a csapatnál, elkerültek a sérülések minket, még két edzőmeccset is játszottunk itt Wroclaw mellett, úgy gondolom, hogy mindenki kellően sikeréhes” – fogalmazott Gulyás István, a strandkézilabda-válogatott szövetségi edzője.

A magyarok eddig 4 arany-, 3 ezüst-, és 4 bronzérmet szereztek a 10. világjátékokon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik