Világjátékok: a karatés Tadissi Martial hatodik lett

Vágólapra másolva!
2017.07.25. 18:48
null
Tadissi Martial csoportharmadikként nem jutott be az elődöntőbe (Fotó: Vörös Nándor)
Bár közel állt hozzá, végül nem sikerült az éremszerzés Tadissi Martial számára a wroclawi világjátékokon. A 67 kg-os súlycsoportban induló magyar karatés a hatodik helyen fejezte be a versenyt.

 

A tavalyi világbajnokságon ezüstérmes sportoló az első csoportmérkőzésén éppen a vb-döntőbeli ellenfelével, az angol Thomasszal került össze, akivel szemben változatos csatában 3:2-re alulmaradt.

A következő mérkőzésen a továbbjutáshoz le kellett volna győzni Benkaledet. Úgy tűnt, hogy nem is lesz ezzel probléma, Tadissi már 4:1-re vezetett, azonban a hajrában „benézett” egy három pontot érő fejrúgást, és mivel az algériai ellenfél szerezte az összecsapás első pontját, a 4:4 ellenére a szabályok szerint ő lett a győztes. Az utolsó összecsapását hiába hozta Tadissi 1:0-ra ausztrál Yahiro Tsuneari ellen, csoportharmadikként nem jutott be az elődöntőbe, hatodik lett.

„Azt sajnálom a legjobban, hogy az első két mérkőzésen egyaránt vezettem és onnan kaptam ki, ráadásul úgy, hogy nem is volt hátra sok idő. Nem tudom, miként történt így, hiszen a felkészülés jól sikerült, a bemelegítés megfelelő volt, az orvosi team is sokat segített, előzetesen úgy tűnt, hogy minden rendben van. Azt sem mondhatom, hogy túl nagy volt a tét, hiszen ez már a második ilyen jellegű multisporteseményen való részvételem. Két éve a baki Európai Játékokon sokkal nagyobb teher volt rajtam, most azonban úgy jöttem ide, hogy élvezzem a mérkőzéseket. Amit viszont hasznosítani lehet ebből a szereplésből, az az, hogy nagyobb hangsúlyt kell fektetni az utolsó húsz másodpercre. Azt kell megerősíteni mentálisan és taktikailag is, hogy ott már ne kapjak be több pontot, hanem meg tudjam tartani a vezetést” – összegezte szereplését Tadissi Martial.

VILÁGJÁTÉKOK, 5. NAP
FALLABDA
A legjobb 32 között

Farkas Balázs–Cesar Salazar (mexikói) 2:3
Kiss-Máté Csenge–Coline Aumard (francia) 0:3
Mindkét magyar fallabdázó az alsóházban folytatja

TÁJFUTÁS
Női sprint:
19. Gyurkó Fanni
20. Weiler Virág

Férfi sprint
30. Bakó Áron
31. Baumholczer Máté

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik