Nochomovitz Franciaországban, a Toulouse közelében található Balmában mutatta meg, hogy otthon is megvan a lehetőség a sportolásra. Emellett az orvosok előtt is szeretett volna tisztelegni az akcióval – írja a The Guardian.

A legjobb férfi maratoni futók két órát alig meghaladó időeredményétől nagyon messze volt a maga 6 óra 48 perces teljesítményével, ám amatőrként, ráadásul egy hét méter hosszú, egy méter széles erkélyen természetesen nem is volt reális esélye megközelíteni azt. Émelygés is nehezítette a dolgát, illetve attól is tartott, hogy a szomszédok panaszkodni fognak a hangos léptei miatt, de még így is elérte a célját.

„Az volt a szándékom, hogy elindítok egy őrült kihívást, illetve szerettem volna egy kis humort és drámamentes pillanatokat adni a bezártság közepette. Valamint be akartam bizonyítani magamnak, hogy még le tudok futni negyven kilométert” – mondta a tettével egy csapásra híressé váló amatőr futó, aki Instagram-oldalának tanúsága szerint már 36 maratonit futott, így csak a körülmények voltak számára ismeretlenek, a táv nem.

Nochomovitz elvesztette a fonalat a megtett „körök” tekintetében, azonban a lépésszámlálója segítségével nyomon tudta követni, hol tart. És mint megjegyezte, barátnője segítségére is szüksége volt, aki folyamatosan innivalót és a sokak által ismert édességet, M&M’s-t adott neki.

A Csupasport el is érte az erkélyfutót.

 

KICK JUMPER on Twitter

In confinement, Elisha Nochomovitz runs a marathon on his balcony in 6 hours and 48 minutes. Only problem ? "The course is ugly, no atmosphere", and his GPS has literally cracked . #trackandfield #tracknation #jumpnation #jumpersworld #athletics #athletisme #athlétisme https://t.co/MyCjnCIHtN 

Edinburgh Marathon on Twitter

What. An. Effort! Elisha Nochomovitz completed a FULL MARATHON by running back and forth his 7 metre long balcony to pay tribute to medics and show it's possible to stay fit at home Who fancies giving this a try? #emf2020 #my2020vision Credit: @guardian_sport https://t.co/w96GZKG9hQ 

5,037 Likes, 642 Comments - Marathon-Man RunHappyTeam (@elisha_nochomovitz) on Instagram: "FINISHER MARATHON DE MON BALCON . Je viens courir pendant près de 7heures sur mon balcon de 7..."