Ősszel tartják meg a 2020-as Ultrabalatont (Fotó: Koncz György, archív)

 

A szervezők tájékoztatása szerint a módosítás csak az időpontot érinti, így a versenyközpont változatlanul Balatonfüred lesz, a táv 220 kilométer. A központ október elsején nyitja meg a kapuit, másnap az egyéni és a két-három fős csapatok megkezdik versenyüket.

A nagyobb létszámú csapatokat október 2-án hagyományos tésztapartival és sportszakmai expóval várják, számukra a rajt október 3-án 4.00-kor lesz.

„Az októberi időpont egyik előnye, hogy a csapatoknak több idejük lesz felkészülnie a versenyre. A visszajelzések alapján a csapatok többsége számára megnyugtató távolságba került a jelenlegi egészségügyi vészhelyzettől a verseny, és üdvözli, hogy 2020-ban nem marad el az NN Ultrabalaton” – mondta Zelcsényi Miklós versenyigazgató a közlemény szerint.

A Balatont megkerülő, 2007-ben életre hívott viadal első felvonásán 200-an vettek részt. Az esemény népszerűsége évről évre nőtt, és tavaly az indulók száma már meghaladta a 13 ezret. Az érdeklődés mértékét jól mutatja, hogy az idei versenyre a tavaly ősszel megnyitott nevezési időszakban mindössze 6 perc alatt beteltek a helyek, és a nevezések megnyitását követő egy óra múlva több mint 500 csapat jelentkezett a várólistára.