UFC: Nurmagomedov visszatért, nyert, és bankot robbantott

K. D.K. D.
Vágólapra másolva!
2019.09.07. 22:53
Habib Nurmagomedov Dustin Poirier-vel csapott össze az amerikai MMA-szervezet, a UFC (Ultimate Fighting Championship) Abu-Dzabiban rendezett eseményén, és az orosz harcos könnyedén nyerte meg a meccset a harmadik menetben egy fojtással, így megvédve hibátlan mérlegét és bajnoki övét a könnyűsúlyban.

Közel egy éve lépett legutóbb a ketrecbe Nurmagomedov, azzal a meccsel viszont beírta a nevét a történelemkönyvekbe, ugyanis az orosz akkor Conor McGregort győzte le, így 27–0-ra módosítva a mérlegét.az orosz akkor Conor McGregort győzte le, így 27–0-ra módosítva a mérlegét.

A veretlen harcos ezután kicsit összebalhézott a UFC vezetőségével, majd mindenki mással is, és sokáig a visszavonulással is fenyegette a szervezetet a McGregor elleni meccs után kiosztott eltiltása miatt, ám végül nem kevés pénzzel sikerült meggyőzni, hogy folytassa.

Nurmagomedov visszatért, nyert, és bankot robbantott (Fotó: Twitter)
Nurmagomedov visszatért, nyert, és bankot robbantott (Fotó: Twitter)

Nurmagomedov végül 2019 nyarán írta alá új szerződését, amely ügynöke szerint a sportág történetének legjövedelmezőbb kontraktusa lett.

Ezzel rögtön az első ellenfél is meglett a nagy visszatérésre: a 30 éves amerikai, a 25–5-ös mérleggel álló Dustin Poirier.

A UFC 242 eseményének főmeccsén az már rögtön az első percekben kiderült, hogy Nurmagomedov taktikája semmit sem változott a kihagyott év ellenére: a dagesztáni szinte azonnal megkezdte ellenfele kifárasztását, és a földre vitte Poirier-t, így az amerikainak szinte folyamatosan védekeznie kellett az első menetben.



Valószínűleg Poirier is érezte ezután, hogy így esélye sem lesz, ezért a folytatásban megpróbált talpon maradni. Ez úgy másfél percig sikerült a második menetben, utána jött a szokásos fárasztás és birkózás a földön, aminek az lett a vége, hogy felszakadt az amerikai szemöldöke.

Innentől pedig már nem volt visszaút, tulajdonképpen egy pillanatig sem volt esélye: Nurmagomedov hozta azt, amit eddig minden mérkőzésén láttunk tőle, és ezt a meccset is megnyerte a földön – végül egy fojtással a harmadik menetben.



A CNN információi szerint ezzel a meccsel a szponzori pénzeket nem számítva Nurmagomedov minimum 6 millió dollárt, azaz átszámítva 1.8 milliárd forintot keresett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik