UFC: nézők nélkül jön az év bunyója Nurmagomedovékkal

Vágólapra másolva!
2020.03.24. 10:47
null
Nurmagomedov (balra) és Ferguson (jobbra) meccsének felvezetése már elkezdődött – Dana White (középen) hisz benne, hogy ezúttal nem marad el a mérkőzés (Fotó: <a href="https://bleacherreport.com/articles/2880476-ufc-249-previewing-khabib-ferguson-and-other-matches-on-the-card#slide0">bleacherreport.com</a>)
Az MMA vezető szervezetének, a UFC-nek az elnöke, Dana White hétfőn a Yahoo Sportsnak elmondta, nézők nélkül, zárt kapuk mögött, de biztosan megrendezik az április 18-ra tervezett Habib Nurmagomedov–Tony Ferguson összecsapást a könnyűsúlyú világbajnoki övért.

 

A koronavírus-járvány miatt a UFC is több tavaszi gáláját elhalasztotta már, de a szervezet feje, Dana White kitart amellett, hogy a veretlen könnyűsúlyú világbajnok, Habib Nurmagomedov és az elmúlt hét évben mind a 12 meccsét megnyerő Tony Ferguson összecsapása ezúttal már nem marad el. Korábban különböző okok miatt már négyszer elhalasztották kettejük mérkőzését. A mérkőzést az eredeti tervek szerint április 18-án New Yorkban rendezték volna, de a járványhelyzet miatt Andrew Cuomo kormányzó korlátozta a különböző rendezvények szervezésének lehetőségét, és végül New York állam sportbizottsága is úgy határozott, hogy a kijelölt helyszínen nem kerülhet sor a meccsre.

Az időpont azonban ennek ellenére nem változik: White hétfőn a Yahoo Sportsnak elmondta, már tudja hol csapnak össze a felek április 18-án, de a helyszínt egyelőre nem árulta el. Úgy fogalmazott, jelenleg még nincs abban a helyzetben, hogy bejelenthesse, hol kerül sor a bunyóra, amelyet zárt kapuk mögött, nézők nélkül rendeznek meg.

White egyúttal visszautasította azokat a vádakat, hogy bárkit is kényszerítenének arra, hogy a jelenlegi helyzetben ketrecbe lépjen.

„Mindenki önszántából küzd, azért, mert ezt akarja, és nem azért, mert ezt kell tennie. Az egészség és a biztonság számunkra a legfontosabb. Ez így volt a koronavírus előtt is, és így lesz utána is” – hangsúlyozta a UFC elnöke.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik