UFC: kiütés 51 mp alatt, Nunes elintézte Cyborgot – videó

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.12.30. 09:09
A doppingvétsége után visszatérő Jon Jones technikai K. O.-val győzte le Alexander Gustafssont Los Angelesben, ezzel visszaszerezte a férfi félnehézsúlyú vb-címet. A UFC 232-es gála másik kiemelt mérkőzésén a brazil Amanda Nunesnek 51 másodperc kellett, hogy kiütéssel legyőzze honfitársát, Cris Cyborgot. Nunes így a harmatsúly mellett már pehelysúlyban is világbajnoknak mondhatja magát.

A címvédő és a UFC-ben még veretlen (profi pályafutása alatt is mindössze egy vereséget számláló) Cris Cyborg szó szerint hatalmas pofonba szaladt bele a gálán: a brazil harcost honfitársa, Amanda Nunes 51 másodperc alatt kiütötte.

Ennek köszönhetően – a korábban Ronda Rouseyt „nyugdíjazó” – Nunes a női mezőnyben elsőként egyszerre két vb-címet (harmat- és pehelysúly) is birtokol. Korábban a férfiaknál is csak ketten, Conor McGregor, illetve Daniel Cormier volt egyszerre két súlycsoportban is világbajnok.

Amannda Nunes 51 mp alatt kiütötte Cris Cyborgot:

Jon Jones 2017-ben megbukott a doppingvizsgálaton, majd el is tiltották, másfél évvel a legutóbbi mérkőzése után azonban győzelemmel tért vissza Alexander Gustafsson ellen. Az amerikainak két perc kellett a technikai K. O.-hoz a svéd ellen.

A gálát egyébként azért rendezték meg Los Angelesben (egészen pontosan Inglewoodban) az eredetileg kijelölt Las Vegas-i helyszín helyett, mivel Jonesnak ismét pozitív lett a doppingtesztje, ám a hivatalos indoklás szerint olyan minimálisan lépte át a határértéket, hogy a nevadaival szemben a kaliforniai szabályozás lehetővé tette a küzdelmet.

Jon Jones technikai K. O.-val nyert Alexander Gustafsson ellen:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik