UFC: ilyen még nem volt, világbajnok lett az olimpiai bajnokból

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.08.05. 07:52
null
Henry Cejudo (szemben) a birkózás után az MMA-ban, a UFC-nél is a csúcsra ért (Fotó: SportsCenter)
A világ vezető MMA-szervezetének, a mérkőzéseket nyolcszög alakú ketrecben rendező amerikai UFC-nek a Los Angeles-i gáláján (UFC 227) sporttörténelmet írt az amerikai Henry Cejudo, aki az első olyan világbajnoka lett a szervezetnek, aki korábban olimpiát is nyert.

 

Henry Cejudo 2008-ban, a pekingi olimpián szabadfogású birkózásban volt aranyérmes az 55 kg-osok között. Az MMA-karrierje 2013-ban kezdődött, majd 2016-ban már címmeccset vívott Demetrious Johnson ellen, de akkor még TKO-val alulmaradt a légsúly világbajnoki címéért folyó küzdelemben.

A mostani visszavágón némi meglepetésre a hét éve veretlen, a súlycsoportoktól független összevetésben is a legjobbak közé sorolt Johnson szenvedett vereséget, igaz, megosztott pontozással. Két döntnök 48:47 arányban Cejudót, egy Johnsont látta jobbnak az ötmenetes csata végén.

Ami a meccs statisztikáit illeti: Johnson pontosabban ütött (178 kísérletből 110-szer talált Cejudo 177/71-es mutatójával szemben), viszont a birkózásban is világklasszis Cejudo 14 földre viteli kísérletéből öt sikeres volt, míg a címvédő kétszer próbálkozott ezzel, de egyszer sem járt sikerrel.

Az új világbajnok, Cejudo a következő összecsapásán akár egy címegyesítő mérkőzést is vívhat a mostani gála másik főmeccsét megnyerő, az egy súlycsoporttal följebb, harmatsúlyban világbajnok, szintén amerikai T. J. Dillashaw ellen, aki kilenc hónapon belül másodszor is megverte a korábbi világbajnok Cody Garbrandtot, ezúttal első menetes TKO-val, miután előbb halántékon, majd állcsúcson is tisztán eltalálta honfitársát.

A gálát több híresség, így például Zlatan Ibrahimovic,a Los Angeles Galaxy futballsztárja is a helyszínen tekintette meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik