Triatlon: Badar Gergő és Brown Viktória nyerte a hosszú távú ob-t

KOVÁCS ERIKA, LIPICZKY ÁGNESKOVÁCS ERIKA, LIPICZKY ÁGNES
Vágólapra másolva!
2020.08.08. 21:00
Badar Gergő és Brown Viktória, vagyis Szilasi Viktória nyerte meg az ExtremeMan hosszú távú országos bajnokságot. A nagy melegben a pályacsúcsok elmaradtak.
Badar Gergő bokasérülése miatt hol futott, hol sétált, de így is akkora előnnyel nyert, hogy a végén boldogan pacsizhatott a szurkolókkal (Fotó: Szabó Miklós) – A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK
Badar Gergő bokasérülése miatt hol futott, hol sétált, de így is akkora előnnyel nyert, hogy a végén boldogan pacsizhatott a szurkolókkal (Fotó: Szabó Miklós) – A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK

A férfiaknál új győztest avattak Nagyatádon, az ExtremeMan hosszú távú országos bajnokságon, ahol a tiszakécskeiek versenyzője Badar Gergő érkezett a legjobb idővel a célba. A Flander Márton által 2017-ben felállított 8:10:11 órás pályarekord ezúttal nem forgott veszélyben. Nemcsak a Nagyatádon megszokott hatalmas meleg miatt, de azért sem, mert a szervezők a néhány héttel ezelőtti áradások (ennek következtében két híd is leszakadt) miatt módosítottak a szakaszon, mindhárom szám távja módosult – nem is keveset.

„Szerettem volna nyolc óra tíz percen belül teljesíteni, de sokkal hosszabb volt a pálya, mint korábban, legalább húsz perc benne maradt” – fogalmazott Badar Gergő, aki az úszást követően gyorsan ledolgozta 10-15 perces hátrányát az élen haladó Hankó Dávidhoz és Petsuk Zoltánhoz képest, s a 180 kilométeres kerékpározás után több mint 17 perces előnnyel érkezett a depóba.

„Meg is lepődtem ezen, hiszen nem kellett extrát nyújtanom, a tervezett tempómat hoztam, és jó érzésekkel haladtam a futás során is, egészen a harmadik körig. Ám ekkor kiújult a bokasérülésem, így két kört úgy tettem meg a pályán, hogy hol futottam, hol sétáltam, Petsuk Zoli két percre meg is közelített, de amilyen hirtelen jött a fájdalom, úgy múlt el, és végül tizenöt perces előnnyel megnyertem a versenyt. A hullámvölgyektől is szép az Ironman, de ilyen nehézséget én még sosem éltem át versenyen. Nagyon kemény volt” – mondta Badar

ZELINKA GABRIELLA
„A futás első két körét még letudtam, de iszonyatos gyomorgörcseim voltak. Nem tudtam enni, nem tudtam inni, és egy idő után már sajnos lépni sem. Még két kört sétálva megtettem, aztán úgy döntöttem feladom a versenyt. Sajnos rosszul frissítettem a kerékpározás során, talán túl sokat ettem, de hozzá kell tennem, hogy a férfiaknál többen is hánytak a pályán.”

Sokan nehézségeket éltek meg a pályán, a női címvédő Zelinka Gabriellának fel is kellett adnia a versenyt, pedig jelentős előnnyel vezetett.

Távollétében Brown Viktória, vagy ismertebb nevén Szilasi Viktória, a Telesport korábbi riportere nyert, aki Kanadába ment férjhez.

EXTREMEMAN HOSSZÚTÁVÚ ORSZÁGOS BAJNOKSÁG
NAGYATÁD
Férfiak.
Országos bajnok:
Badar Gergő (Tiszakécske VSE) 8:30.40, 2. Petsuk (UTE-Merida) 8:45:08, 3. Horányi (Kis Tri Team SE) 8:58.19
Nők.
Ob:
Brown Viktória (kanadai-magyar) 10:31:03, 2. Szikszai (Megathlon SE) 10:42:30, 3. Szádvári (Megathlon SE) 10:44:07.
Váltó.
Ob:
VTExpressz (Rasovszky Kristóf, Rónaszéki Balázs, Kovács Tamás) 8:08:26, 2. K3 SE Kaposvári Kerékpáros Klub 8:57.15, 3. TRIBE 9:10:51

A győztes váltó (Fotó: Szabó Miklós)
A győztes váltó (Fotó: Szabó Miklós)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik