Tornasportok: az összes Európa-bajnokságot törölték a járvány miatt

M. G.M. G.
Vágólapra másolva!
2020.03.17. 14:00
null
Zsúfolt nézőtér Párizsban: a közeljövőben nem láthatunk ehhez hasonlót a tornasportokban (sem) (Fotó: AFP)
Az Európai Tornaszövetség (UEG) bejelentette, hogy a koronavírus-járvány miatt törli a 2020-as évre tervezett kontinensbajnokságokat. A női és férfi torna, a ritmikus gimnasztika és a gumiasztal Eb-t egyaránt törölték.

Egészségügyi és biztonsági okokból törölte a 2020 tavaszára kiírt tornasport-kontinensbajnokságokat az európai szövetség. Az UEG azt tervezi, hogy ha lehetséges, megtartja az eseményeket az év második felében. Információ erről legkorábban áprilisban várható.

A négy érintett kontinensbajnokság:

• Női torna Európa-bajnokság, Párizs, Franciaország (április 30.–május 3.)

• Gumiasztal Európa-bajnokság, Göteborg, Svédország (május 7–10.)

• Ritmikus gimnasztika Európa-bajnokság, Kijev, Ukrajna (május 21–24.)

• Férfi torna Európa-bajnokság, Baki, Azerbajdzsán (május 27–31.)

„Elsődleges aggályunk a versenyzők, delegációk, szurkolók és partnereink biztonsága és egészsége. A jelenlegi helyzetben úgy gondoljuk, az események elhalasztása a lehető legjobb megoldás” – idézi az UEG hivatalos közleménye Farid Gayibov elnököt.

Az áprilisi-májusi versenyeket világszerte törölték, az olimpiai kvalifikációs folyamat menthetetlennek tűnik – a tavaszi kontinensbajnokságok ugyanis mindenhol befolyással lettek volna az ötkarikás kijutásra is. Az UEG kapcsolatba lépett a Nemzetközi Tornaszövetséggel (FIG) a kvóták elosztásával kapcsolatban.

A torna világkupa-sorozat több állomását törölni vagy halasztani kellett, ritmikus gimnasztikában a FIG elhalasztotta a teljes vk-szériát, és lehetetlenné vált az óceániai kontinensbajnokság megtartása is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik