Torna: olimpiai bajnok oktató a szombathelyi egyetemen

Vágólapra másolva!
2017.09.15. 10:17
null
Csollány nagyon élvezi az egyetemi munkát (Fotó: ELTE PPK Sporttudományi Intézet Szombathely)
Új oktatója van a szombathelyi ELTE Savaria Egyetemi Központnak, az olimpiai, világ-, és Európa-bajnok tornász, Csollány Szilveszter tanítja a jövő testnevelő tanárait.

 

„Teljesen szokatlan módon kezdődött számomra ez a kaland. Épp az egyik edzőteremben voltam, amikor odalépett hozzám az egyetem egy akkori végzős hallgatója, és azt kérdezte tőlem, hogy megadnám-e a számomat, mert a szombathelyi egyetemről keresnének. Persze, hogy megadtam. Aztán nem sokra rá érkezett is a hívás, hogy az egyetem vezetői azt szeretnék, ha én tanítanám a szertornát a hallgatóknak” – mesélte Csollány Szilveszter a Nyugat.hu portálnak.

A sportoló továbbra is Sopronban lakik, hetente egyszer tart órát az egyetemen, így ingázással oldja meg a dolgot. Amennyiben az egyetem vezetősége elégedett lesz a munkájával, akkor semmi akadálya a folytatásnak.

csollany
csollany

 

„Az edzősködést csináltam már, de ez teljesen másfajta munka. Itt azt kell megtanítanom, hogy hogyan tanítsanak egy-egy elemet a diákoknak a leendő tanárok. Hogyan segítsenek be. Milyen izmokat kell fejleszteni ahhoz, hogy végrehajtható legyen egy feladat. Bár a két műfaj, az edzősködés és az oktatás, nehezen összehasonlítható, de talán azt mondanám, hogy ez a nehezebb. Mindenesetre most nagyon élvezem, és bízom benne, hogy hosszútávon tudunk együtt dolgozni az egyetemmel.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik