Tokió 2021: később sor kerül a vívók kvótaszerző versenyeire

Vágólapra másolva!
2020.04.16. 09:08
A tokiói olimpiai kvalifikációs sorozatból hátralévő versenyeket későbbi időpontban mindenképpen pótolja a Nemzetközi Vívószövetség (FIE), amely a hét közepén törölte az eredetileg június végéig tartó szezonból hátralévő fordulókat.    

A hazai szövetség a FIE-től kapott tájékoztatás alapján jelezte, hogy a várakozásnak megfelelő döntést –amely többek között világkupa-viadalok és az Európa-bajnokság törlésére vonatkozik– a végrehajtó bizottság hozta meg.

Az egyéves kvalifikációs időszak március végéig tartott volna, így gyakorlatilag az utolsó versenyek maradtak el: tőrben egy egyéni Grand Prix, kardban és párbajtőrben pedig egy egyéni és csapat világkupa.

Ezeket, valamint a kontinentális zónakvalifikációs versenyeket– melyek közül az európai április közepén lett volna Madridban– a FIE akkor tartja meg, amikor az általános egészségügyi helyet biztonságossá válik, a versenyzők kivétel nélkül elég időt kapnak a felkészülésre és valamennyi nemzet képviseltetni tudja magát. A szövetség jelezte, hogy rangos felvezető világkupát is kiír majd a kvalifikáció hajrája előtt. Az eddig szerzett pontok és ranglistás helyezések érvényben maradnak, a jelenlegi helyzetben fagyasztja be átmenetileg a rangsort a FIE.

A hunfencing.hu emlékeztet rá, hogy a magyar férfi kard- és a női tőrcsapat már megszerezte a tokiói olimpiai kvótáját. A férfi párbajtőr- és a női kardcsapat sorsa az utolsó állomáson dől el, míg férfi tőrben és női párbajtőrben csak egyetlen egyéni kvóta kiharcolására van esély.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik