Szatmári András szerint a 2022-es olimpia nem lenne olyan, mint az idei (Fotó: Földi Imre)

„Az volt az álmom, hogy részt vegyek egy olimpián. Erről persze még nem tettem le, de ha esetleg két év múlva tartanák meg, az nem lenne olyan, mintha idén rendeznék” – nyilatkozta hétfőn az M1 aktuális csatornán az MTK sportolója.

Hozzátette, magyar vívótársaival együtt továbbra is mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy részt vegyenek az ötkarikás játékokon.

„Ha megtartják, mi ott leszünk, megpróbálunk a lehető legjobban teljesíteni, és egy éremmel meghálálni a magyar közönség biztatását” – mondta Szatmári.

A németek világ- és Európa-bajnok kardozója, Max Hartung közölte: nem indul az olimpián, amennyiben a Nemzetközi Olimpiai Bizottság nem halasztja el idén nyárról. A magyar versenyző elmondta, neki ilyesmi meg sem fordult a fejében, de nagyon fél tőle, hogy nem kerül sor rá ez év nyarán, főleg a legfrissebb információk, a kanadaiak és az ausztrálok bojkottjának bejelentése után.

„Vannak fenntartásaim. Akkor lenne értelme megtartani az olimpiát idén nyáron, vagy esetleg őszre tolni, ha addigra minden országban véget ér a járvány, ha nem kerülünk veszélybe, tehát nem áll majd fenn az eshetősége annak, hogy a vírus továbbadódik és tovább fertőzheti az embereket” – magyarázta Szatmári.

A vívó elmondta, felborult az életritmusa, a megszokott időbeosztása, és nehezen kezeli a kialakult helyzetet, bár szeret otthon lenni. Hozzáfűzte, tíz napja több ideje van főzni, olvasni, rejtvényt fejteni és a családjával lenni, közben pedig fitten tartja magát, gyógytornázik, illetve igyekszik fenntartani a koncentráltságát és a fizikális képességeit is.

Szatmári kifejtette, a lábának jót tesz, hogy nem kap olyan terhelést, mint az elmúlt egy hónapban, amikor versenyről versenyre mentek, és ezek között is edzettek. A decemberi térdműtétje miatt még vannak fájdalmai, de reményét fejezte ki, hogy ezek hamarosan elmúlnak.