Tokió 2020: Japán fontolgatja a sportolók beutazási feltételeinek enyhítését

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.07.09. 12:15
A japán kormány fontolóra veszi annak lehetőségét, hogy a jövőre halasztott tokiói olimpiára és paralimpiára utazó sportolók esetében enyhítsen az országba lépés feltételein.

Az olimpiai hírekre és sportágakra szakosodott insidethegames.biz portál beszámolója a Kyodo Newsra hivatkozva közölte: a szigetország vezetése egy olyan eljárásrendszer kidolgozását tervezi, amely a sportolók és stábtagok beutazását segítené, amennyiben a koronavírus-járvány okozta fenyegetés mellett a tervek szerint megtartják 2021. július 23. és augusztus 8. között az olimpiát, valamint az augusztus 24. és szeptember 5. között a paralimpiát.

Az olimpiára több mint 200 országból mintegy 11 ezer sportoló érkezne a japán fővárosba, ám a szigetországban február óta rendkívül szigorúak a beutazás feltételei a járvány elleni védekezés részeként. Jelenleg 129 ország vagy terület szerepel a tiltólistán. Ugyanakkor néhány közeli ország előtt az üzleti utazások érdekében megnyitotta határait Japán.

A The Japan Times úgy értesült, hogy a japán kormány, a tokiói városvezetés és a szervezőbizottság képviselői legközelebb szeptemberben egyeztetnek a játékok rendezése kapcsán. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) júniusban úgy határozott, hogy „egyszerűsített” olimpiára van szükség a világjárvány elleni védekezés, illetve a gazdaságilag nehéz időszakban fontos pénzügyi stabilitás megtartása érdekében.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik