Szabó Tünde kitartást kíván a sportolóknak (Fotó: Dömötör Csaba)

 

A sportért felelős államtitkár – olimpiai ezüstérmes korábbi úszó – közösségi oldalán hangsúlyozta: egy sportoló számára nincs nagyobb dicsőség, mint hazáját képviselni az ötkarikás játékokon évek áldozatos munkája, lemondások és a teljesítőképesség határainak legyőzése eredményeként.

 
Magyar és nemzetközi reakciók – ÉLŐ HÍRFOLYAM 
Elhalasztják a 2020-as nyári olimpiát! – HIVATALOS 
Schmitt Pál: A legjobb döntés született 
Megjött a NOB józan esze – Szabados Gábor blogja 

„Most egy olyan versenyen találjuk magunkat, amelyben nincsenek szabályok, és nincsenek győztesek! Az ellenfél kiszámíthatatlan, láthatatlan, és nem tudjuk, a »mérkőzésnek« mikor lesz vége” – írta a világjárványról Szabó Tünde. Hangsúlyozta, bár a végsőkig bizakodtak, elfogadják, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke, Thomas Bach és Abe Sindzó japán miniszterelnök válságtanácskozásán az ötkarikás játékok és a paralimpia halasztásáról állapodott meg.

„Biztos vagyok benne, hogy ez körültekintő és helyes döntés, hiszen a biztonság, az egészség védelme az elsődleges és a legfontosabb! Kitartást kívánok sportolóinknak, hogy megvalósíthassák céljaikat, hiszen mindannyiunk példaképei ők, akikre 2021-ben is nagyon büszkék leszünk!” – fejtette ki Szabó Tünde.

A XXXII. nyári olimpiát idén július 24. és augusztus 9. között rendezték volna meg. A modern kori játékok 124 éves történetében korábban nem volt példa halasztásra, csak azok eltörlésére a két világháború miatt.