Tokió 2020: egy NOB-tag elárulta, elhalasztják az olimpiát

I. M.I. M.
Vágólapra másolva!
2020.03.23. 19:08
null
Egyre inkább úgy tűnik, újra kell kezdeni a visszaszámlálást (Fotó: AFP)
Dick Pound, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság veterán tagja a USA Todaynek adott telefonos interjúban elárulta: tudomása szerint megszületett a döntés a tokiói olimpia elhalasztásáról.

 

„A Nemzetközi Olimpiai Bizottság számára rendelkezésre álló információk alapján megszületett a döntés a halasztásról – idézi a USA Today a tokiói olimpiával kapcsolatban Dick Poundot. – A részletek még nincsenek kidolgozva, de a játékok nem kezdődnek el július 24-én, ezt tudom. Szakaszosan jönnek majd a bejelentések. Elhalasztjuk az olimpiát, és elkezdünk foglalkozni a következményekkel, amelyek óriásiak.”

Dick Pound a Nemzetközi Olimpiai Bizottság nagy befolyású tagja: a 77 éves kanadai sportdiplomata 1987 és 2000 között volt a szervezet alelnöke, majd 2001-ben indult az elnöki tisztért is, de azt Jacques Rogge nyerte el akkor. 2014 óta a NOB televíziós közvetítésekért felelős szerve (Olympic Broadcasting Services) tanácsának elnöke. A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) alapító elnöke volt, 1999 és 2007 között töltötte be ezt a tisztséget.

A USA Today Pound nyilatkozatával kapcsolatban megkereste a Nemzetközi Olimpiai Bizottságot, melynek szóvivője, Mark Adams röviden ennyit reagált: „Ahogy tegnap már bejelentettük, vizsgáljuk a lehetőségeket.”

Ahogy beszámoltunk róla, Thomas Bach, a NOB elnöke kijelentette, hogy nem tervezik a tokiói olimpia elhalasztását, az előttünk álló hetekben döntenek a játékok sorsáról – a halasztás Japánnak közel kétbillió forintjába kerülne.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik