Tokió 2020: Bach szerint külföldi szurkolók is lesznek

Vágólapra másolva!
2020.10.07. 18:37
null
Thomas Bach bízik benne, hogy nem csak japánok szurkolhatnak Tokióban (Fotó: AFP)
Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke szerdán közölte, a jövő nyárra halasztott tokiói olimpia szervezői arra számítanak, hogy koronavírus-járvány ellenére külföldi szurkolókat is fogadnak majd – írja az MTI.

„Természetesen azon dolgozunk, hogy külföldi nézők is legyenek Tokióban” – mondta a német sportvezető a NOB ügyvezető testületének ülése után.

Hozzátette, egyelőre nem lehet megmondani, megtelhetnek-e a versenyhelyszínek lelátói, vagy szükség lesz korlátozásokra, de a japán sportligák közelmúltbeli újrakezdése nagyon biztató volt, mert szinte minden mérkőzésen szép számú nézősereg gyűlt össze.

Az MTI beszámolója szerint a tokiói szervezők szerdán bejelentették azt az ötven pontból álló intézkedéscsomagot, amelynek köszönhetően 30 milliárd jennel (kb. 283 millió dollárral) csökkentheti az ötkarikás játékok költségvetését.

A szervezőbizottság legutóbbi, decemberében publikált költségvetése 12.6 milliárd dollár volt, a következőt szintén az év végén jelentik majd be.

Az ügyvezető testületi ülés után az is kiderült, hogy március 10–12-én Athénban kerül sor a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) tisztújító kongresszusára.

A 66 éves Thomas Bach elnök már július közepén bejelentette, hogy a jelenlegi, első ciklusa után ismét jelölteti magát a posztra. Az esetleges kihívói november 30-ig nyilatkozhatnak indulási szándékukról – derült ki a NOB szerdái közleményéből.

A görög fővárosban megválasztott elnök hivatali ideje a jövő nyárra halasztott tokiói olimpia után kezdődik. Bachot 2013-ban nyolc évre választották meg, de a második ciklusa csak négy évig tartana.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik