Tokió 2020: a tornászok novemberben nemzetközi versenyen tesztelnek

MTI/B. L.MTI/B. L.
Vágólapra másolva!
2020.10.13. 10:58
Tokióban november 8-án nemzetközi tornaversenyt rendez a japán szövetség (JGA), a jövő esztendőre halasztott olimpia egyik teszteseményeként.

A viadalon 32 tornász, a házigazda japánok mellett amerikai, kínai és orosz vesz részt, s megrendezéséhez hozzájárult a nemzetközi szövetség. A JGA hozzátette: az egynapos rendezvényen maximum kétezer néző lehet jelen a Jojogi Nemzeti Sportcsarnokban, amely a pandémia miatt jövő évre halasztott ötkarikás játékok során majd a kézilabdázók meccseinek ad otthont.

Az olimpián a tornászok versenyeit az Öböl-zónában lévő Ariake Tornaközpontban rendezik.

A JGA kiemelte: a külföldről érkező tornászoknak az országba való belépéshez rendelkezniük kell egy 72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszttel. Ezzel mentesülnek a Japánban amúgy más országokból beutazók számára kötelező 14 napos karanténtól, viszont a tornászokat naponta tesztelik, amíg a helyszínen tartózkodnak.

A novemberben Japánba készülő Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke szerint az ötkarikás játékokon a házigazdák várhatóan a világ minden országából tudják majd fogadni a vendégeket.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik