Teqis: sikeres volt a hétvégi budapesti pénzdíjas verseny

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.01.20. 22:02
null
Teqis a Nemzeti Edzésközpontban
Két Davis-kupa-játékos, Nagy Péter és Borsos Gábor mellett a magyar tenisz- és sportvilág számos kiváló alakja, többek között Baji Balázs, Szabó László, Mészöly Géza és Sebestyén Péter is pályára lépett az első nemzetközi Teqis & Parateqis Challenger Cup versenyen.

A 6000 dollár összdíjazású Teqis & Parateqis Challenger Cupot a Nemzeti Edzésközpontban tartották meg négy ország több mint 60 játékosának részvételével.

A Teq asztalra kifejlesztett, a tenisz alapjaira épülő teqis, illetve a kerekesszékes tenisz elemein alapuló parateqist nemcsak a legjobb teniszezők, hanem más sportágak kiválóságai is kipróbálták. A versenyen megmérettette magát a világbajnoki bronzérmes Baji Balázs, Mészöly Géza és Kozma István korábbi labdarúgók, valamint Sebestyén Péter motorversenyző is.

Teqisben a magyar tenisz elit képviselői, Nagy Péter és Borsos Gábor mellett az első számú magyar beach teniszező női páros, Kovács Anikó és Kovács Zsuzsanna is versenybe szállt a bajnoki címért. A döntőig azonban a Kovácsfi Barna, Németh Benedek és a Dékány Máté, Tóth Péter páros menetelt magabiztosan, ahol aztán a Kovácsfi, Németh páros szerezte meg a bajnoki címet és a győztesnek járó 1000 dollár pénzdíjat.

A Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke, Szabó László is megmérettette magát teqisben, miközben figyelemmel kísérte a parateqis játékosokat is:

„Meg vagyok lepve, nem gondoltam volna, hogy egy olyan új sportág, mint a parateqis ennyire érdekes és innovatív lehet. Hiszek benne, hogy a parateqis a jövőben részese lehet a paralimpiai játékoknak, még ha nem is 2024-ben Párizsban, de talán 2028-ban Los Angelesben. Dolgozni fogok azért, hogy ez megvalósulhasson, sportvezetőként ugyanis nagyon fontos számomra, hogy segítsek egy magyar innovációt, ami részese lehet a paralimpiai mozgalomnak az egész világon” – idézte Szabó Lászlót a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közlemény.

Parateqisben 11 kerekesszékes játékos szállt versenybe, ahol érvényesült a papírforma: a riói paralimpián is sikeresen szereplő kerekesszékes teniszező, Németh Roland zsebelte be a bajnoki címet, legyőzve Lőw Lászlót a döntőben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik